elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escola de Capatassos de la Diputació organitza la I Fira Professional Agrícola i de Jardineria

L'Escola de Capatassos de la Diputació organitza la I Fira Professional Agrícola i de Jardineria
  MÉS FOTOS
  L'Escola de Capatassos de la Diputació organitza la I Fira Professional Agrícola i de Jardineria - (foto 2)
  L'Escola de Capatassos de la Diputació organitza la I Fira Professional Agrícola i de Jardineria - (foto 3)

  L'Escola de Capatassos Agrícoles de la Diputació de València organitza els dies 16 i 17 de maig la I Fira Professional Agrícola i de Jardineria. L'acte s'organitza per primera vegada amb motiu de la festivitat de Sant Isidre, i comptarà amb la participació d'una vintena d'empreses -quatre són multinacionals- i associacions relacionades amb el sector.

  "La nostra idea és posar en valor tots els recursos i l'oferta formativa de l'escola", assegura el director de la ECA, Vital García-Espanya, qui posa el focus també en la importància que empreses i alumnes es coneguen. "La idea és que els estudiants sàpien com funciona el mercat laboral al que es van a enfrontar i, al mateix temps, que els referents del sector siguen testimonis del potencial que tenen els nostres alumnes", explica García-Espanya.

  Les jornades començaran el 16 de maig amb tres xarrades que van des de la relació de les pràctiques agrícoles i el canvi climàtic fins a les perspectives de futur del sector, entre altres. La fira continuarà el 17 de maig amb un col·loqui sobre llavors i agricultura ecològica, i un altre sobre cultius emergents a la Comunitat Valenciana. També estan previstes demostracions de maquinària i productes.

  Segons el director de la ECA, "és una fira oberta a tots els professionals de l'agricultura i la jardineria en la qual caben tot tipus de projectes i novetats que s'estiguen treballant en el sector".

  El programa es pot consultar en la pàgina web de la fira, http://www.ecagricolas.es

  L'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, amb 60 anys d'experiència, està integrada en l'àrea de Benestar Social, Educació i Sanitat que dirigeix Mercedes Berenguer. El centre està situat a l'entorn del Parc Natural de l'Albufera i disposa d'una capacitat de fins a 250 alumnes en les seues quatre especialitats: Jardineria i Floristeria, Producció Agroecológica, Gestió Forestal i Mitjà Natural, i Paisatgisme i Mitjà Rural. Ofereix una formació teòrica i pràctica en les seues 30.000 m2 de camps de cultiu, fruiters, hivernacles i jardins, així com en empreses externes.

  Pujar