elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cebera del port de Catarroja es rehabilita amb el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació

La cebera del port de Catarroja es rehabilita amb el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació

  El director del Museu Valencià d'Etnologia, ETNO, Francesc Tamarit, la regidora de Cultura i diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, i el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Catarroja, Martí Raga, han analitzat conjuntament l'avanç del projecte de rehabilitació de les dues barraques ubicades en l'Escola de Capatassos del port de Catarroja, i més concretament, la rehabilitació de la cebera.

  La cebera és una de les instal·lacions tradicionals que s'està rehabilitant conjuntament amb el forn morú i una barca albuferenca en l'entorn de les Barraques, zona que es convertirà en el futur museu etnològic de l'Albufera. Com explica la regidora de Cultura i diputada, Dolors Gimeno, "la recuperació de la cebera amb tècniques tradicionals i aprofitant totes les parts que s'han pogut salvar, és un gran atractiu dins de la recreació de l'hàbitat tradicional valencià, amb una estima especial per part dels catarrogins i catarrogines cap a aquesta construcció tradicional".

  El projecte de rehabilitació de les Barraques, que ja està licitat i en marxa, té un pressupost d'execució de 126.000 euros, i totes les previsions apunten que a principis de 2023, el museu podrà obrir les portes en una museografia basada en la sostenibilitat, economia circular i autoconsum, ressaltant els vessants agrícoles, pesqueres, de l'habitatge i dels costums i tradicions arrelades al llac.

  El projecte del museu de les Barraques, gestionat per l'àrea de Cultura i l'Etno, portarà també paral·lelament una proposta de col·laboració amb les localitats riberenques i la construcció d'itineraris turístics, culturals, mediambientals i educatius.

  L'exposició permanent de les Barraques del futur museu, amb museografia per blocs temàtics, mostrarà a més les problemàtiques del llac, així com la vinculació agrícola i pesquera de l'entorn.

   

  Pujar