19 de setembre de 2020 19/9/20

La Universitat Jaume I organitza el Congrés Nacional de Tractaments Tèrmics i de Superfície: Tratermat 2019

La Universitat Jaume I organitza el Congrés Nacional de Tractaments Tèrmics i de Superfície: Tratermat 2019 - (foto 1)

  Aquest fòrum, impulsat des de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I i organitzat per la FUE-UJI, va nàixer amb l'objectiu de ser el punt de trobada de tota la comunitat d'especialistes en tractaments tèrmics i acabats superficials, ja siguen d'àmbit investigador (universitats i centres tecnològics o d'investigació) o empresarial (com tratamentistes, proveïdors i usuaris de productes finals).

  El professor de la Universitat Jaume I, Iván Cervera, és el director del congrés, la seu del qual serà l'Edifici de l'Escola de Doctorat i Consell Social. Es tracta d'una trobada de referència en la investigació, desenvolupament i producció en el camp dels materials i, més concretament, el dels tractaments. S'abordaran les novetats en tractaments de bonificat, termo-mecànics, la sinterització, els tractaments de superfícies ceràmiques, la implantació iònica o la projecció tèrmica, entre molts altres. Fins al moment són més de 40 les comunicacions rebudes i que estan sent avaluades pel Comitè Científic de TRATERMAT. 

  El programa complet inclou una conferència plenària sobre mòduls solars flexibles per part de Dieter Meissner, professor de la Universitat de Tallinn; una altra sobre disseny de microestructures, a càrrec de Mª Teresa Pérez Prado, de IMDEA Materials; i la intervenció de Jose Mª Cabrera, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb una conferència sobre acers avançats per a automoció.

  A més, exposaran Jesús Mª Rincón, membre del MNCN-CSIC i professor de la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Juan Carda, Catedràtic de la Universitat Jaume I; Xermán de la Font, de l'Institut de Ciència de Materials d'Aragó (ICMA-CESIC); i, per al tancament del congrés, tindrà lloc una taula debat sobre noves fonts energètiques en la qual participaran, entre altres, Juan Vicente Bono, president de ASEBEC i Juan José Montoro, president de ATC. 

   

  Pujar