29 de novembre de 2020 29/11/20

La tercera edició de la Escola de Participació aposta per enfortir el teixit associatiu de Castelló

La tercera edició de la Escola de Participació aposta per enfortir el teixit associatiu de Castelló - (foto 1)
  • Mesquita: “Aquestes entitats són el motor de la ciutat i volem capacitar-les amb els sis primers cursos gratuïts perquè continuen treballant per tots els veïns”

El departament de Participació Ciutadana ha llançat la que serà la tercera edició de la Escola de Participació, una eina que servirà per a “enfortir el teixit associatiu de Castelló”, segons el regidor de l'àrea, Francesc Mezquita. L'edil ha assegurat que les associacions són “el motor de la ciutat” i que aquesta formació capacitarà al seu integrants per a continuar “treballant per tots els veïns i les veïnes, una labor que exerceixen amb molt d'esforç i de manera totalment altruista”.

A fi de col·laborar amb les entitats en el compliment dels seus objectius, Participació Ciutadana obri la inscripció per a les sis primeres formacions del curs. La programació començarà el pròxim 21 de setembre i la primera formació portarà per títol Obligacions fiscals i comptables per a associacions. Durant el mes d'octubre es desenvoluparen les sessions de Millora de la transparència de la teua entitat (dissabte 5), Obligacions documentals i procedimentals (dissabte 19) i Obtenció de Certificats Digitals (dissabte 26).

D’altra banda, Participació ha programat dos sessions per al mes següent, entre les quals repetirà la formació sobre obligacions fiscals i comptables (9 de novembre). També impartirà la formació Millora la comunicació de la teua entitat (23 de novembre).

Mesquita ha animat als membres de les associacions a participar en aquesta edició de l'escola que facilita el consistori i a aprofitar l'oportunitat per a “millorar el seu funcionament, entrar en contacte amb altres entitats de interessos similars o complementaris i informar-se sobre projectes o convocatòries d'ajudes que els permeten ampliar la seua activitat”.

Assessoria personalitzada

Aquesta programació tindrà, a més, tres assessories complementàries i gratuïtes en finalitzar cada trimestres per a les entitats que necessiten resoldre assumptes més concrets, com ara  incidències amb documents o tràmits, resolució de dubtes sobre règim intern o modificació d’estatus, fiscalitat, activitats econòmiques i procediments per a l’adaptació a la Llei 2002. La primera se celebrarà el 28 de novembre i les associacions interessades a assistir-hi ja poden sol·licitar plaça.

Pujar