elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal a Castelló, amb quasi 200 litres deixa cotxes atrapats, talls de llum i inundacions

Rescat d'un conductor atrapat per les pluges a la Plana Baixa
Rescat d'un conductor atrapat per les pluges a la Plana Baixa
  • En algunes poblacions de la província es van acumular quasi 200 litres per metre quadrat: Aín va registrar 171 litres en 24 hores i la Serratella 134,4 litres

  • El consorci provincial de bombers va mobilitzar 2 acovardisques d'aigua per a la Vall d'Uixó i va rescatar un conductor atrapat per l'aigua

Després de la tempesta sempre arriba la calma. Així s'ha alçat avui la província de Castelló que ahir va viure un vertader diluvi i es van arribar a acumular quasi 200 litres per metre quadrat.

El temporal va deixar a la província forts ruixats, tempestes, vent i una mar embravida. I alguns municipis van patir apagades i inundacions.

El municipi on més va ploure va ser Aín, a la Plana Baixa, on es van acumular 171 litres per metre quadrat. La Serratella va ser el segon municipi més afectat amb 134,4 litres i a la Pobla de Tornesa van caure 129,6 litres per metre quadrat.

Així ha informat l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet).

A La Vilavella es van registrar 125,3; a Vistabella del Maestrat 124; a El Toro, 112,6; a Almenara 112; a Eslida 109,8; 108,8 a Altura; 108,4 a la Vall d'Alba; 107,8 a Vallibona, 107,8 a Tales i 100,6 a Burriana.

Va ser tal la intensitat de pluges, que a Castelló la Policia Local va registrar 16 incidències lleus per basses d'aigua en la calçada en l'avinguda Enrique Gimeno, València o la ronda de Circumval·lació. La Policia Local va haver de tallar momentàniament aquests punts fins que l'aigua va baixar de nivell i es va poder restablir la circulació. A més, va haver-hi sis incidències de caràcter lleu per l'entrada aigua en baixos i habitatges, dues incidències per tapes d'embornal fora del seu emplaçament i que suposaven un perill per a la població i fins i tot van caure algunes branques.

A Vila-real, els agents van rebre 26 avisos per entrada d'aigua. Fins i tot, alguns cotxes es van quedar atrapats i va ser necessari el rescat d'algunes persones.

A Burriana, l'intens xàfec va inundar els carrers, van haver talls de llum i fins i tot algun arbre caigut en la CV-222.

A Moncofa o Almenara el temporal va inundar carrers i camins rurals. I a Nules a més d'inundar la via pública, el temporal ha provocat alguns desperfectes en les voreres.

A la Vall d'Uixó s'han registrat una vintena d'avisos per trapes alçades i despreniments de xapes en una nau del carrer Talladors que va ser retirada pels bombers. A més es van inundar baixos en la carretera Andalusia, els col·legis Lleonard Mingarro i La Moleta, en la base de la SAMU en el polígon la Vernitxa, es va despenjar un cable de la llum en la Colònia Segarra, així com acumulació d'aigua als voltants de la piscina municipal i es van tallar camins rurals per l'aigua.

A més, les Grutes de San José estan tancades fins a un altre avís per la pujada del nivell de l'aigua.

Actuacions dels bombers

El Consorci de Bombers va rebre entre les 19 h i les 23 h d'ahir un total de 52 avisos per pluges que es van traduir finalment en 21 serveis realitzats en les localitats de la Vall d'Uixó, Nules, Burriana, Vila-real i Almassora.

Dels 21 serveis, 6 van ser rescats de persones: 1 en un habitatge d'Almassora i 5 en vehicles a Nules i Almassora; a més de 15 restants acovardisques d'aigua.

Des del consorci han assegurat que cap persona va resultar ferida i no va haver-hi cap situació d'especial risc.

La gran quantitat de precipitació que es va produir en menys d'una hora va provocar les diverses inundacions on es va haver d'actuar, però el fet de la curta duració i que posteriorment deixara de ploure va facilitar el drenatge natural de moltes de les zones afectades.

En aquest moment no hi ha cap servei actiu relacionat amb pluja. Aemet ha retirat tots els avisos i Generalitat Valenciana ha retirat la preemergència.

Pujar