22 de setembre de 2020 22/9/20

El projecte educatiu ‘Pots: Pintemocions’ celebra una cursa d’orientació al parc de Rafalafena

El projecte educatiu ‘Pots: Pintemocions’ celebra una cursa d’orientació al parc de Rafalafena - (foto 1)

  Empatia, vocació de servei i solidaritat són alguns dels valors que persegueix el grup de treball 'Pots: Pintemocions', que fa uns dies va reunir a les tres escoles que l'estan desenvolupant, el CEE Castell Vell, el CEIP Tombatossals i el CEIP Pintor Castell, en la II Jornada de Convivència per la Inclusió Educativa al Parc de Rafalafena de Castelló.

  Durant la jornada, mestres i alumnes van intercanviar experiències i emocions a través de diferents jocs basats en la cooperació i el diàleg. A través d'aquestes trobades, el grup de treball 'Pots: Pintemocions' pretén donar un pas més cap a la inclusió educativa i social, fent que les nostres escoles i la nostra ciutat cresquen fortes, lliures i amb la major diversitat possible.

  La jornada de convivència va acollir una carrera d'orientació en la qual prengueren part xiquets amb minusvalideses psíquiques juntament amb uns altres sense discapacitat. Els alumnes dels col·legis participaren en unes proves d'orientació en les quals van cercar junts objectes amagats prèviament pels educadors i monitors en els racons del parc. La trobada va finalitzar amb un emotiu acte de cloenda on l'alumnat va deixar volar en l'aire globus amb missatges tan significatius com: "Diferents per fora, iguals per dins".

  La iniciativa està basada en el concepte d''Aprenentatge-Servei' i "té com a objectiu que els alumnes sense discapacitat aprenguen i prenguen consciència del concepte d'inclusió respecte als altres xavals, així com de la necessitat de col·laborar en la seua plena integració en la vida quotidiana. Es tracta d'aprendre servint i ajudant als altres", ha destacat el regidor d'Educació, Enric Porcar, qui també ha recordat que "a més, aquesta iniciativa va ser una de les protagonistes en la trobada de microponències celebrades durant el 'Castelló Educa', les jornades de reflexió pedagògica que es van celebrar el mes passat".

  Pujar