20 d’octubre de 2020 20/10/20

PortCastelló creix a l'agost i trenca la tendència COVID-19

PortCastelló creix a l'agost i trenca la tendència COVID-19 - (foto 1)

  El trànsit de mercaderies en el port de Castelló creix un 0´9% durant el mes d'agost, i comptabilitza un total d'1.885.692 tones. La millora dels graneles líquids sostenen aquests números i trenca la tendència dels mesos anteriors. En concret, el trànsit de graneles líquids creix un 16,7%, i suma 991.117 tones.

  L'efecte de la pandèmia condiciona encara la resta de trànsits, que registren descensos aquest mes d'agost respecte al mateix període de l'any anterior: un 6,2% en graneles sòlids i un 32,9% en mercaderia general.

  Amb aquestes xifres, PortCastelló acumula 12.413.603 tones en el que va d'any, la qual cosa suposa un 9,6% menys respecte a l'any anterior, fruit de la crisi provocada per la COVID-19. No obstant això, aquest descens està lluny dels comptabilitzats en mesos anteriors.

  El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha apuntat que les dades registrades a l'agost trenquen la tendència dels últims mesos, encara que s'ha mostrat caut respecte a l'evolució fins a final d'any. “Es tracta sens dubte d'una bona dada i confiem que siga el punt d'inflexió en la recuperació de l'activitat econòmica”, ha indicat Rafa Simó.

  A més, les dades constaten la diversificació de PortCastelló: el 55,1% de les mercaderies mogudes són *graneles líquids, seguides de graneles sòlids, que suposen un 34,2%, i la mercaderia general, un 10,7%.

  Les mercaderies més importants mogudes en els molls del recinte portuari a l'agost són, per aquest ordre, el petroli, feldespat, argiles, taulells i rajoles i biodièsel.

  Els principals ports amb els quals Castelló manté relacions comercials són Turquia, Nigèria, Rússia, Ucraïna, Itàlia, el Brasil i Algèria.

  Pujar