3 de desembre de 2020 3/12/20

El port de Castelló invertirà 83 milions per a millorar els seus accessos terrestres

El port de Castelló invertirà 83 milions per a millorar els seus accessos terrestres - (foto 1)

  El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis *Ábalos, ha destacat que el port de Castelló invertirà 83 milions d'euros en els pròxims 4 anys en la millora dels seus accessos terrestres.

  Durant la seua visita a les obres de desenvolupament de la dàrsena sud del port de Castelló, el ministre ha posat en valor que, en 2021, els ports de la Comunitat Valenciana invertiran un total de 145 milions d'euros, un 14,5% del total del sistema portuari.

  El ministre ha pogut comprovar que el port de Castelló es troba immers en un gran projecte d'expansió cap al sud que finalitzarà previsiblement en 2027 i que va tindre la seua principal fita en 2009 amb la inauguració de la dàrsena sud.

  Aposta per la consolidació del Port
  La construcció de la Dàrsena Sud ha suposat una important aposta per la consolidació del Port de Castelló com una gran plataforma logística intermodal amb connexió ferroviària que dóna servei a grans

  Quatre són les obres de desenvolupament de la Dàrsena Sud del Port i que s'emmarquen en les següents línies: seguretat, protecció mediambiental i ampliació de molls (un de graneles sòlids i un altre de líquids).

  Puente sobre el Canal d'Iberdrola. Es tracta d'una central de cicle combinat que està pegada al port i que agafa d'ell l'aigua de refrigeració i compta amb un pressupost de 1,6 milions d'euros.
  Xarxa Contra incendis de la Dàrsena Sud. L'obra compta amb un pressupost d'1 milió d'euros.
  Moll de graneles líquids de la Dàrsena Sud, que suposarà la inversió de 4.1 milions d'euros.
  Nau tancada i nou moll en la concessió de *Portsur, amb un pressupost conjunt de 12 milions d'euros.

  Pujar