elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pérez Garijo visita l'exposició 'Paterna: la memòria de l'horror' a Castelló de la Plana

Pérez Garijo visita l'exposició 'Paterna: la memòria de l'horror' a Castelló de la Plana
  • La consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que la mostra "relata la lluita de dones víctimes de franquisme i supervivents de l'horror de quedar soles i marcades"

MÉS FOTOS
Pérez Garijo visita l'exposició 'Paterna: la memòria de l'horror' a Castelló de la Plana - (foto 2)

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha realitzat una visita a l'exposició fotogràfica 'Paterna: la memòria de l'horror', d'Eva Mañez, a Castelló de la Plana.

La consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que la mostra "relata la lluita de dones en un món en què tot es va posar en contra seua, dones amb càrregues familiars, dones represaliades, violades, autèntiques històries de superació per seguir endavant malgrat tot allò que els va tocar viure".

La consellera Pérez Garijo ha afirmat que "es tracta de dones víctimes del franquisme, lluitadores i supervivents de l'horror de quedar soles i marcades després de l'afusellament dels seus éssers estimats".

Pérez Garijo ha realitzat un recorregut per l'exposició, acompanyada de l'autora Eva Mañez. La mostra fotogràfica recull, a través d'imatges i documents orals, la mirada de gènere de la memòria històrica, visibilitzant a dones que van perdre als seus marits, germans i fills i amb l'estigma de ser 'la roja' en els inicis de la dictadura franquista.

L'exposició es divideix en dues parts. La primera d'elles recull en 15 imatges els processos d'exhumació i de recuperació de les restes de familiars, mentre que la segona part reuneix els retrats i testimonis de 60 dones, totes elles descendents d'afusellats a Paterna durant la dictadura franquista. La Conselleria de Qualitat Democràtica ha col·laborat en aquest projecte que es plasmarà en un llibre que recopilarà les imatges i testimonis de l'exposició.

La mostra es pot visitar fins al pròxim 24 d'octubre al Menador Espai Cultural de Castelló de la Plana.

Pujar