elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ‘Pacte del Grau’ insta a Rajoy a "retornar els diners trets de la guardiola de les pensions"

    El partits signataris del 'Pacte del Grau' insten al Govern d'Espanya a retornar "amb urgència" al Fons de Reserva de les Pensions tots els diners que ha derivat a cobrir despeses que gens tenen a veure amb les prestacions que reben les persones jubilades. Els grups municipals del PSPV, Compromís i Castelló en Moviment han presentat una declaració institucional perquè el ple del 28 de setembre trasllade aquesta petició al president Rajoy.

    La iniciativa ha sigut promoguda per les organitzacions sindicals UGT i CCOO "davant l'incessant assetjament al que s'està sotmetent el sistema de Seguretat Social i, per tant, la viabilitat del sistema de pensions". Des del moviment sindical es manté que aquest assetjament té un origen absolutament mercantil i que és una decisió política per afavorir a les entitats financeres o fons privats de pensions, en lloc d'apostar per garantir des del sistema públic la redistribució de la riquesa i la cohesió social.

    La declaració institucional destaca que la cotització a la Seguretat Social no és un impost que paguen empreses i, en menor mesura, treballadors i treballadores. La cotització és salari diferit que es diposita en l'Estat perquè siga el garant de les aportacions per a tenir cobertes les situacions de malaltia, viduïtat, orfandat o vellesa. "El problema no està en el sistema, està en l'ús que s'ha fet de la recaptació, destinant els diners a altres finalitats per als quals no estava previst. Per açò, el dèficit no és conseqüència del nombre de pensionistes ni de la falta de recaptació, s'ha produït perquè s'ha gastat el fons en finalitats per als quals no estava previst i de forma gens transparent", es destaca.

    "La forma subtil però constant de reduir el nostre sistema de pensions es basa a assegurar de forma pertinaça premisses que culpabilitzan la pròpia ciutadania de l'escassetat de recursos. La pretensió no és una altra que acabem creient que els responsables d'una suposada fallida del sistema de pensions és de les persones, per ser molt majors o per tenir pocs fills fins i tot, per tenir treballs escassos i poc remunerats", conclou.

    Pujar