elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova avinguda Lidón de Castelló, un bulevard per als vianants?

La nova avinguda Lidón de Castelló, un bulevard per als vianants?
  • Els cotxes aparquen en la zona reservada per als vianants i l'Ajuntament estudiarà la indemnitat d'instal·lar senyalística si el problema persisteix

Ni una setmana després de la recepció de les obres de la nova avinguda Lidón de Castelló i els problemes ja han començat a aparéixer en una zona que va començar entre queixes veïnals en observar que amb la conversió en zona de vianants s'anaven a perdre zones d'aparcament.

Com publica @zepolson en el seu compte de Twitter els cotxes han començat a estacionar en la zona reservada per a vianants “on està prohibit” i es pregunta com solucionarà aquest problema l'ajuntament.

Des d'elperiodic.com ens hem posat en contacte amb el consistori que ha assegurat que "la zona de l'avinguda Lidón és per als vianants i l'estacionament està prohibit” pel que “com en qualsevol zona per als vianants, la Policia Local actua en cas d'incompliment i així s'està fent en aquesta avinguda”.

No obstant això, “des de l'àrea de Mobilitat Sostenible s'estudiarà la idoneïtat d'instal·lar senyalística específica si persisteix el problema”.

1,5 quilòmetres des de María Agustina fins al Lledó

Des de divendres passat la ciutat té una nova ruta per als vianants i ciclista de 1’5 quilòmetres, des de Maria Agustina i fins a la basílica. A més, gana un espai verd en obrir el parc de Rafalafena a l'avinguda amb l'eliminació del clos que el separava.

Com queda el trànsit en l'avinguda de Lidón?

Quant al trànsit,  ja no es pot circular en els dos sentits per l'avinguda, ja que entre Tombatossals i la Lledó només hi ha un carril de circulació.

A més, en alguns trams el carril que manté és el dret i en uns altres l'esquerre. Així, es pot circular cap a la Ronda només en el tram que va des de l'estàtua de Perot de Granyana, entrant pel carrer Matilde Salvador.

D'aquesta manera, ja no es pot recórrer tota l'avinguda en un únic sentit per a evitar que aquesta es convertisca en una via principal d'entrada a la ciutat i així reduir el trànsit que entra pel carrer  Governador.

Amb l'eliminació de la rotonda del Tombatossals,  que es converteix en una mitjana, el trànsit de l'avinguda queda tallat i per a accedir caldrà fer marrada.

Pujar