elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco insisteix en la necessitat que el Ministeri adopte solucions urgents davant el col·lapse de Rodalies

Marco insisteix en la necessitat que el Ministeri adopte solucions urgents davant el col·lapse de Rodalies

  L'equip de Govern ha facilitat les respostes del Ministeri de Foment en les quals ignora les reivindicacions de l’Ajuntament de Castelló sobre el servei de Rodalies després d'una pregunta plantejada en la comissió d'estudi de l'àrea de Govern Obert i Participació. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ve reivindicant des de fa mesos una solució urgent al col·lapse del servei de Rodalies. 

  Alcaldia recorda que es va remetre carta l'11 d'octubre al llavors ministre de Foment en Funcions, Rafael Catalá, en la qual es demanaven solucions urgents per al col·lapse de la línia de Rodalies entre Castelló i València. En la mateixa carta, es feia referència a les retencions que diàriament es produïen entre Castelló i València, a l'altura de la Vall d'Uixó, per les obres de condicionament del ferm de la A-7.

  Quatre mesos després, des del Ministeri, (16 de febrer) el secretari general d'Infraestructures solament va contestar a la qüestió relativa a la A-7. No va haver-hi resposta per part del Ministeri a la petició de solucions davant el col·lapse de rodalies pel que l'Ajuntament de Castelló es va remetre nova carta el 26 d'abril, dirigida al Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la qual es demanava una reunió urgent.

  El 9 de maig el Ministeri envia escrit en el qual no contesta a les qüestions plantejades sobre el col·lapse de la línia de Rodalies i es limita a dir que “com més prompte millor” es donarà cita, cosa que, fins avui, i han transcorregut tres mesos des de la petició, no s'ha aconseguit.

  Un mes més tard, i davant les afirmacions rutinàries del Ministeri sense contestar al fons de la qüestió, l'1 de juny des d'alcaldia es torna a enviar escrit en el qual se sol·licita reunió amb el ministre en el qual s'adverteix que el col·lapse de la línia de Rodalies està provocant un perjudici econòmic de més d'un milió d'euros al mes, amb conseqüències negatives en l'àmbit personal i professional i amb una notòria pèrdua de la qualitat de vida de les persones que tenen la necessitat d'utilitzar diàriament el servei ferroviari.

  Un mes més tard, el 4 de juliol, i després de denunciar la falta de respostes concretes del ministeri a les demandes de l'Ajuntament de Castelló, des del gabinet del ministre responen amb un simple justificant de recepció en el qual es limiten a dir que “hem donat trasllat als centres directius per a la seua oportuna valoració”, sense que, de nou, se'ns done cita per a abordar la problemàtica del col·lapse de la línia de Rodalies.

  Finalment, i després de lliurar una carta en mà al ministre, durant una visita a la ciutat de Castelló a la qual a alcaldia es va informar amb amb prou faenes 24 hores d'antelació, des d'ADIF van respondre el 14 de juliol sobre dues qüestions plantejades en el citat escrit relatives al pàrquing de l'estació de Castelló i a la possibilitat d'habilitar una oficina d'informació turística en la pròpia estació.

  Pujar