23 de novembre de 2020 23/11/20

Marco dóna suport el pagament al sector pesquer de Castelló per les parades temporals

Marco dóna suport el pagament al sector pesquer de Castelló per les parades temporals - (foto 1)

    L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco ha posat en valor la decisió del Consell de facilitar el pagament al sector pesquer per les parades biològiques temporals corresponents a 2017. Marco considera positiu que l'Administració pague al major nombre d'armadors i mariners possibles i "no es quede cap amb drets sense cobrar, a pesar que el pagament es faça efectiu més tard d'el que es preveu inicialment". En eixe sentit, ha assegurat que l'ampliació del termini de tramitació suposarà que "un bon nombre de sol·licituds que van ser realitzades d'una manera incompleta o errònia al principi, no es queden fora de la convocatòria".

    L'acord d'ampliació de termini per a la tramitació d'ajudes es va fixar en una reunió celebrada entre els representants de Coincopesca i el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes. En la trobada es va acordar una posició conjunta davant els nous reglaments de la Política Pesquera Comuna, que podrien afectar el sector pesquer valencià. Al mateix temps, es va discutir sobre les dates més adequades per a realitzar les pròximes parades temporals, segons les característiques de cada província.

    En aquest sentit, Marco ha aplaudit "l'oportunitat de fer arribar les demandes del port pesquer del Grau a la Comissió Europea i, per tant, de donar resposta a les seues necessitats". A més, l'alcaldessa ha recordat "la voluntat de l'equip de govern municipal de recolzar al sector pesquer local, un suport que es materialitza en diverses iniciatives promocionals que s'impulsen des de l'Ajuntament per a afavorir la promoció i consum de la matèria primera que s'obté de les nostres aigües".

    Marco ha destacat la campanya 'Peix del Grau', una estratègia en la qual s'engloben diferents accions, com la promoció del producte per Nadal o la seua divulgació entre els escolars i majors mitjançant visites guiades a la llotja, el port pesquer i el Museu de la Mar o la possibilitat de veure una subhasta de peix en directe i degustar peix fresc de temporada. 

    Pujar