elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco destaca l'efecte sobre l'ocupació que tindran els 5 milions d'inversions sostenibles

Marco destaca l'efecte sobre l'ocupació que tindran els 5 milions d'inversions sostenibles
  • Les obres projectades posen l'accent en el microurbanisme i en els sistemes antiinundacions

Les inversions municipals que l'Ajuntament de Castelló finançarà amb el superàvit del pressupost de l'any passat posen l'accent en el microurbanisme. El Govern municipal de Castelló ha aprovat un paquet d'inversions financerament sostenibles que tenen un import de 5,1 milions d'euros. Les actuacions suposaran la remodelació integral d'espais i edificis públics i la renovació de sistemes antiinundacions.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca l'interès dels projectes que s'impulsen, ja que “suposen un gran esforç inversor que busca millorar la qualitat de vida de la ciutadania”. “L'Ajuntament és un motor econòmic que contribueix a dinamitzar l'economia local i a generar ocupació”, afegeix. Les inversions sostenibles es complementen amb les incloses en el pressupost ordinari de l'Ajuntament.

Els projectes, que han de licitar-se abans d'acabar l'any, inclouen la remodelació urbana de l'avinguda Enrique Gimeno, entre les avingudes de l'Alcora i Ribelsalbes. El projecte tindrà un pressupost benvolgut en 752.000 euros. La intervenció respectarà a l'arbrat existent i dignificarà l'entrada a Castelló pel sud. També es preveu completar el projecte de millora de l'entrada nord, amb la segona fase de l'habilitació d'un aparcament verd enfront de l'Hospital General. El projecte costarà 382.000 euros.

Les inversions en matèria hidràulica també tindran cabuda en aquest paquet d'actuacions, amb el projecte de l'increment d'alleujaments de la sèquia de l'Obra (segona fase) i alleujament de la sèquia de la Ratlla, que tenen un pressupost de 800.000 euros. La instal·lació d'infraestructures per a la reutilització d'aigua en la ronda de circumval·lació (en el tram entre el camí fons i la calle Periodista Paco Pascual) s'eleva a 452.000 euros. L'adequació de l'estació de bombament del Planetari costarà 164.000 euros.

Entre les noves inversions sostenibles destaca també un pla d'asfaltat, dotat amb 270.000 euros, que preveu actuar en zones en les quals calga una millora integral de la calçada. En aqueixa línia de microurbanisme, destaca també la reforma dels carrers Pablo Iglesias i Arquitecte Ros. També s'escometran dues noves fases de la remodelació del Grup Rafalafena Tarongers, amb una inversió propera als 400.000 euros. 

Pujar