4 de desembre de 2020 4/12/20

Marco demana informació detallada sobre la incidència del coronavirus a Castelló i una major comunicació entre administracions

Marco demana informació detallada sobre la incidència del coronavirus a Castelló i una major comunicació entre administracions - (foto 1)
  • L'alcaldessa trasllada a la Conselleria i al Ministeri de Sanitat la seua preocupació i destaca la “conducta exemplar” de la ciutadania

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha remés aquest dissabte dues cartes, dirigides a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i al ministre de Sanitat, Salvador Illa, sol·licitant informació detallada sobre les dades de coronavirus a la ciutat per a saber per què Castelló no ha passat a la Fase 1 de la desescalada en el marc de l'estat d'alarma decretat el 14 de març.

En les missives enviades a les administracions autonòmica i estatal, Marco ressalta “la conducta exemplar i responsable” de la ciutadania de Castelló en les últimes setmanes i trasllada la inquietud i preocupació de l'Ajuntament davant una situació que afecta la població i a l'economia local. “Davant la decisió que Castelló romanga en la Fase 0, com a alcaldessa, vull traslladar la preocupació d'aquest Ajuntament i, sobretot, la necessitat que se'ns facilite informació i dades que ens permeten conéixer la situació real de la nostra ciutat”, ha assenyalat Marco.

Per tot això, l'alcaldessa demanda al Consell, i particularment a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que facilite tota la informació corresponent a Castelló: les defuncions i l'evolució dels contagis, l'estat de les infraestructures sanitàries i la capacitat del sistema de Salut Pública per a afrontar la desescalada, així com l'explicació que responga a la situació en la qual ens trobem després de la decisió adoptada pel Govern d'Espanya el divendres 8 de maig.

Respecte al Govern, i en particular al Ministeri de Sanitat, reclama igualment tota la informació possible sobre la ciutat, així com que es facen públics els criteris establits per a decidir el canvi de fases de la desescalada dels diferents territoris. També sol·licita que es milloren els canals de comunicació i la cogobernança de la crisi sanitària de la covid-19 amb els ajuntaments.

“És fonamental que l'Ajuntament compte amb tota la informació per a saber perquè de moment no podem avançar en la desescalada. A més, cal agrair a la ciutadania el seu comportament exemplar en aquestes setmanes i reconéixer l'esforç de pimes i autònoms per a fer front a la situació. La ciutat en el seu conjunt ha demostrat un gran sentit de la responsabilitat i junts hem de continuar protegint la salut pública i lluitant contra la pandèmia”, ha conclòs l'alcaldessa.

Pujar