elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marató solidari pel menjador social de Cáritas Diocesana

Marató solidari pel menjador social de Cáritas Diocesana
  • Marató BP Castelló i 10k FACSA Castelló promou la solidaritat en la seua edició virtual

MÉS FOTOS
Marató solidari pel menjador social de Cáritas Diocesana - (foto 2)
Marató solidari pel menjador social de Cáritas Diocesana - (foto 3)
Marató solidari pel menjador social de Cáritas Diocesana - (foto 4)
Marató solidari pel menjador social de Cáritas Diocesana - (foto 5)

Marató BP Castelló i  10k  FACSA Castelló promouen anualment projectes solidaris en el marc de l'esdeveniment esportiu, en aquesta ocasió desenvolupat en un format virtual. Enguany les accions socials s'han organitzat en benefici de les persones allotjades en l'alberg de Cáritas Diocesana Segorbe - Castelló i d'aquelles en situació d'infrahabitatge que també atén l'organització i ha comptat amb col·laboració de Coca-Cola i  Aneto.

A l'acte de lliurament dut a terme aquest mateix matí en la seu de Cáritas Diocesana han acudit Omar  Braina, regidor d'esports de l'Ajuntament de Castelló; Josep  Soldevila, president del Club d´ Atletisme  Running Castelló; Juanma Medina, vicepresident del Club d´ Atletisme  Running Castelló; Juan Manuel Aragonés, director de Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló; Santiago Ruiz, gestor de comunicació, sostenibilitat i relacions institucionals de la Comunitat Valenciana de Coca-Cola  European  Partners Iberia i Fernando Álvarez, cap de comunicació, sostenibilitat i relacions institucionals de la Comunitat Valenciana de Coca-Cola  European  Partners Iberia.

Aneto, per part seua, no ha pogut acudir a l'acte però ha donat dos palets plens de  bricks de caldo elaborat amb ingredients naturals, la qual cosa fa un total de 1.440 litres destinats a pal·liar la situació de pobresa de moltes famílies a Castelló, agreujada pel context actual i ha volgut transmetre un missatge de compromís: "Des de Aneto Natural estem molt contents de col·laborar amb la  Marató BP Castelló i  10k  FACSA Castelló i poder posar el nostre granet d'arena en Cáritas Castelló per a ajudar amb un caldo calent a totes les persones que en aquests moments tan difícils el necessiten"

Per part seua, Coca-Cola, col·laborador tècnic de l'esdeveniment aportarà, al llarg de tot l'any 2021, més de 23.000 litres de beguda entre sucs, refrescos (al voltant de 3.500 litres de cadascun) i aigua (al voltant de 17.000 litres) per al menjador social que anirà enviant de manera periòdica a les instal·lacions de Cáritas Diocesana.

Juan Manuel Aragonés, director de Cáritas Diocesana, ha agraït “el compromís i solidaritat de tots els nostres donants” i ha destacat que “en aquests moments, Cáritas està corrent una marató contra les greus conseqüències que està produint la situació soci-sanitària produïda per la Covid-19”. Aragonés ha afirmat que “aquest  Marató, aquest any virtual, és també un símbol d'esperança, una  cursa de llarga distància, on es pateix i a vegades sembla que ens quedarem sense forces però on es lluita i finalment s'aconsegueix arribar a la meta gràcies al conjunt de la societat que, en moments de tant de sotsobre, de tensió i incertesa, ha acudit a pal·liar el dolor dels quals més pateixen confiant en el treball de Cáritas”.

Durant l'any 2019 el menjador va atendre més de 1.104 persones, amb un total de 33.030 serveis. Només en els mesos que va durar el confinament, de març a juny de 2020, van prestar 27.179 serveis dividits entre menús per a portar - a través del repartiment de carmanyoles- i els oferits tant en el seu centre d'acolliment com en un alberg addicional habilitat en el context de l'alerta sanitària.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Castelló, Omar  Braina, ha destacat el valor d'aquesta acció que uneix esport i solidaritat en un any tan complicat per les conseqüències de l'emergència sanitària i social. "Agraïm i valorem molt positivament iniciatives com aquesta que estrenyen encara més el vincle entre esport i, en concret, la  Marató BP Castelló, amb valors com la solidaritat i l'empatia", ha manifestat. 

En paraules de Josep  Soldevila, com a president del Club d´ Atletisme Running Castelló i organitzador de la  Marató BP Castelló i  10k  FACSA Castelló "és un orgull poder col·laborar juntament amb  Aneto i Coca-Cola per al lliurament de tot l'aliment a Cáritas i més enguany que, amb la pandèmia, la societat està patint molt i no podíem deixar passar l'oportunitat a través de la  Marató de Castelló d'aportar el nostre granet d'arena" i afig "enguany gràcies als col·laboradors i a l'Ajuntament de Castelló hem pogut fer la  Marató BP Castelló virtual que ha sigut tot un èxit i ha ajudat als  runners a estar centrats en el  running que tan bé fa a la societat. També hem organitzat aquesta Marató Solidària i hem pogut entregar tota aquesta ajuda. Esperem continuar molt de temps amb aquesta labor i poder ajudar a les persones que tant ho necessiten".

Pujar