L’UJI acull la World Robot Olympiad amb la participació de 40 equips
La Universitat Jaume I acull avui dissabte 27 de maig de 2023, per tercera vegada, la World Robot Olympiad (WRO), competició robòtica educativa d'àmbit internacional en la qual participen 40 equips de la Comunitat Valenciana. Els xiquets, xiquetes i joves d’entre 6 i 19 anys han de demostrar les seues habilitats en la programació de robots superant les proves plantejades per l'organització a escala mundial en un total de 80 països.
Les proves de la World Robot Olympiad consisteixen en el disseny i programació d'un robot per a resoldre un repte. D'aquesta manera, els estudiants, amb l'orientació d'un entrenador, han de construir un robot innovador que el supere. Així, aprenen i demostren la seua capacitat de resolució de problemes, al mateix temps que desenvolupen competències personals. Els primers classificats podran participar en la final nacional que donarà el pas a la mundial.
Aquesta fase regional de la World Robot Olympiad (WRO) que es celebra al pavelló poliesportiu de la universitat pública de Castellón ha sigut organitzada per la Universitat Jaume I, i l'Associació Maker’s Club. L’edició de 2022 va comptar amb la participació de més de 180 xiquets, xiquetes i joves de diferents municipis de la Comunitat Valenciana.
Els membres de l’UJI que participen en l’organització i com a jurat de la competició són: Maribel Castillo, vicedirectora de Gestió, Infraestructures i Títols i professora del Grau en Enginyeria Informàtica; Vicente R. Tomás, director del Departament d'Enginyeria i Ciències de la Computació i professor del Grau en Enginyeria Informàtica; Merche Marqués, professora del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs; Antonio Morales, vicedirector del Grau en Intel·ligència Robòtica; Sandra Catalán, personal investigador postdoctoral del Programa Ramón y Cajal; Iker Martín, personal investigador del Departament d’Enginyeria i Ciències de la Computació; Lorena Mayo, graduada en Psicologia i monitora de temps lliure, i els estudiants Pablo Mayo d’Enginyeria Industrial, Ivan Monzó i Ana Sancho d’Enginyeria Informàtica; Pau Montagut d’Intel·ligència Robòtica i Jaume Lloret i Álvaro Rodríguez de Disseny i Desenvolupament de Videojocs.