27 de setembre de 2020 27/9/20

L’UJI acull el principal congrés nacional sobre tractament de patologies mamàries

  A una de cada vuit dones espanyoles se'ls detectarà un càncer de mama en la seua vida, però vuit de cada deu d'aquestes dones (80% de les afectades) ho superaran. Uns percentatges que augmenten a mesura que s'avança en la recerca i s'implementen nous tractaments. Aquests últims avanços i tècniques de detecció i tractament d'aquest tipus de tumors seran l'epicentre del 35º Congrés de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària (SESPM), que se celebrarà al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló del 6 al 8 d'octubre de 2016, i que reunirà als millors professionals de l'àmbit sanitari relacionats amb el diagnòstic i tractament de la patologia mamària.

  Els congressos organitzats per la SESPM, amb un caràcter eminentment científic i pràctic, són un referent internacional quant a l'abordatge diagnòstic-terapèutic de la patologia mamària donat l'alta qualitat existent a Espanya en aquest camp. D'aquesta manera, el congrés convertirà a l’UJI en epicentre del coneixement científic de la patologia mamària a través de cursos de formació, taules redones, conferències magistrals, comunicacions, discussions i debats.

  En l'organització del Congrés que porten per títol «Del tractament individualitzat a la seqüencia genòmica» col·laboren, a més de l’UJI, els hospitals General Universitari de Castelló i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló.

  27.000 casos anuals
  Els estudis científics i les dades que maneja el Ministeri de Sanitat apunten al fet que una de cada vuit espanyoles patirà un càncer de mama al llarg de la seua vida, però també obrin la porta a l'optimisme en asseverar que vuit de cada deu dones que ho pateixen ho superaran. Aquesta és la realitat, apunta el doctor David Martínez Ramos, president del comitè organitzador del Congrés, qui recorda que anualment es detecten a Espanya al voltant de 27.000 casos.

  Les dades converteixen a aquesta malaltia en una realitat social amb la qual conviuen les dones i que comparteix la resta de la societat, especialment el seu entorn, apunta el doctor qui afegeix que els especialistes «treballem per a atallar aquesta malaltia i de fet aquest tipus de congressos de posada en comú de coneixements és una bona plataforma per a rellançar els avanços assolits». «El tractament del càncer de mama ha evolucionat tant en els últims 30 anys que els professionals que es dediquen a tractar aquesta malaltia han d'estar altament especialitzats i tenir una formació contínua d'una altíssima qualitat», assenyala.

  Pujar