elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI acull un debat sobre política industrial a Europa en el marc de la Conferència sobre el Futur d'Europa

  • La trobada tindrà lloc el 20 d'octubre i està organitzada per Europe Direct Comunitat Valenciana, Europe Direct Castelló, la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló

La Universitat Jaume I acull el 20 d'octubre de 2021 el debat «Política Industrial a Europa», organitzat conjuntament per Europe Direct Comunitat Valenciana, Europe Direct Castelló, Universitat Jaume I i Ajuntament de Castelló de la Plana, en el marc de la Conferència sobre el Futur d'Europa. L'esdeveniment es realitzarà en el saló de graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de 17 a 19 hores.

Es tracta d'una jornada presencial, amb possibilitat de connexió en línia, en la qual la veu principal recaurà en els ciutadans i ciutadanes participants a través de debats en taules redones reduïdes.

La sessió es dividirà en dues conferències introductòries sobre la Política Industrial Europea, que estaran moderades pel secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig. La primera abordarà el tema des de la visió de la Comissió Europea i estarà a càrrec del cap d'unitat de la direcció general de Mercat Interior Román Arjona Gracia. La segona el tractarà des de la visió de la Comunitat Valenciana, i serà a càrrec del professor Xavier Molina, director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic a la Universitat Jaume I.

En finalitzar les conferències, els participants es reuniran en taules reduïdes amb la finalitat de debatre i presentar les seues propostes. Finalment, l'acte finalitzarà amb la posada en comú de les idees aportades per la ciutadania.

Les persones interessades a participar poden inscriure's en el següent enllaç: https://europedirect.gva.es/va/formulari-inscripcio-conferencia-futur-europa

Debats ciutadans

Aquest és el segon dels quatre debats organitzats per la Generalitat, a través de l'oficina Europe Direct Comunitat Valenciana, per a fomentar la participació ciutadana sobre el futur d'Europa.

El primer d'ells sobre «Turisme Sostenible: cap a un nou concepte a Europa» es va celebrar el passat 6 d'octubre a Benidorm. Després del debat a Castelló el pròxim 20 d'octubre, tindrà lloc una altra trobada el 27 d'octubre a València, sota el títol «Europa i la Salut: una nova era». I finalment, el 18 de novembre, se celebrarà la jornada «El Mediterrani i la Unió Europea, una Conca per cohesionar», organitzat juntament amb les Illes Balears.

L'organització d'aquests actes compta amb el suport del Comité de les Regions i la Fundació Bertelsmann. A més, el punt d'informació Europe Direct Comunitat Valenciana, que forma part de la xarxa de centres de tota la Unió Europea, servirà també d'ajuda als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana perquè puguen participar directament en els debats.

Panells ciutadans

Les idees recollides en els esdeveniments organitzats per tota la Unió Europea i en la plataforma de la Conferència sobre el Futur d'Europa es reflectiran en els panells ciutadans en els quals els participants formularan les seues recomanacions. Aquestes contribucions es debatran amb les institucions de la Unió Europea i altres representants. La Conferència compta amb quatre panells europeus de ciutadans, cadascun dels quals compta amb 200 membres dels 27 Estats membres, seleccionats de manera aleatòria.

En aquests panells, els debats se centraran en temes com l'economia, la justícia, l'ocupació, l'educació, la cultura, la joventut o l'esport; també s'abordaran la transformació digital, la democràcia, els drets, la seguretat, el medi ambient, la salut o la migració, entre altres temes.

Conferència sobre el Futur d'Europa

La Conferència sobre el Futur d'Europa, que es va obrir el passat 9 de maig, aspira a donar un impuls a la Unió Europea. El seu principal objectiu és reflectir i tindre en compte les aspiracions de la ciutadania europea i les seues propostes, que podran ser plantejades en jornades de debat i diàleg sobre els reptes i les prioritats de la Unió Europea.

El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea s'han compromés a escoltar els ciutadans europeus i a donar seguiment, en els seus àmbits de competència, a les recomanacions formulades.

La participació es realitza a través de la plataforma digital de la Conferència, on es poden compartir idees, proposar canvis, accedir a les opinions d'altres persones, trobar esdeveniments i seguir el progrés i el resultat de la Conferència.

Pujar