25 de novembre de 2020 25/11/20

L'Oficina Municipal d'Habitatge assessorarà de la nova pròrroga en la moratòria de desnonaments i lloguers

L'Oficina Municipal d'Habitatge assessorarà de la nova pròrroga en la moratòria de desnonaments i lloguers - (foto 1)
  • Garrido destaca que el servei del Palau de la Festa explicarà a la ciutadania interessada les mesures acordades pel Govern

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló destaca la pròrroga de la moratòria en el lloguer i en la prohibició de excutar-se desnonament fins a gener de 2021 aprovada pel Govern i anuncia que informarà i assessorará als ciutadans interessats mitjançant l'Oficina Municipal d'Habitatge.

La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que l'ampliació “de l'escut social per part del Govern ajuda a mitigar els efectes econòmics de la pandèmia en les llars més vulnerables”, i subratlla que des de l’Ajuntament realitzarem un esforç perquè la ciutadania conega les condicions de la pròrroga». L'Oficina Municipal d'Habitatge atén ara de manera presencial al Palau de la Festa els dimarts, dimecres i dijous, en horari de 08.30 a 14.00 hores. La reunió es sol·licita amb cita prèvia a través del web municipal ( http://www.castello.es/citaprevia) o telefonant al 010.

Garrido ressalta que les mesures ampliades aspiren a evitar desnonaments per raons econòmiques i a assegurar el dret a l'habitatge.

Així, segons l'últim decret del Govern, els contractes del lloguer que es troben en situació de venciment podran acollir-se fins al 31 de gener de 2021 a una ampliació de sis mesos; mentres els desnonaments es suspenen per als inquilins en situació de vulnerabilitat que manquen d'alternativa residencial. Així mateix, els inquilins vulnerables de lloguers de grans propietaris podran acollir-se a un ajornament del pagament de la renda i registrar una quitació del deute del 50% o una reestructuració de la mateixa durant 3 anys.

La regidora d'Habitatge espera que els grans fons d'inversió assumisquen les mesures del Govern i s'atinguen a renegociar amb els inquilins “que pateixen els embats de la crisi econòmica”.

Pujar