elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IVC presenta 'Ensayo', 'Clásicos excéntricos' i un concert de Tulsa i del grup Dédalo a Castelló

L'IVC presenta 'Ensayo', 'Clásicos excéntricos' i un concert de Tulsa i del grup Dédalo a Castelló

    L'Institut Valencià de Cultura a la ciutat de Castelló porta als escenaris del teatre Principal i l'Auditori tres espectacles per a tots els gustos i per a tots els públics. Divendres 1 de febrer, a l'Auditori de Castelló, Tulsa oferirà un concert junt amb el grup Dédalo. Dissabte 2 serà el torn del teatre per a adults amb l'obra 'Ensayo' de la companyia El Pavón. Teatro Kamikaze. Diumenge 3, els més menuts seran els protagonistes amb l'espectacle familiar 'Clàsicos excèntricos'.

    Tulsa, projecte de l'artista d'Hondarribia Miren Iza, presentarà en directe el seu últim treball 'Centauros', en el qual incideix en el gir cap a la música electrònica que va iniciar amb el seu anterior disc, després de dos celebrats discos de música americana. Els castellonencs Dédalo interpretaran les cançons de l'àlbum debut 'Miles de lobos', en què podem trobar reminiscències de música 'rock', 'indie' i 'folk', en un so que s'ha catalogat com a 'slow-core'. Les entrades es poden comprar en https://www.instanticket.es/#/detalle/TULSA@Janto_SAB/AUDCASTE a un preu de 15 euros.

    L'obra 'Ensayo', escrita i dirigida pel dramaturg i director francés Pascal Rambert, ens presenta quatre amics, dues parelles, interpretats per Israel Elejalde, María Morales, Fernanda Orazi i Emilio Tomé, que veuen esclatar la seua relació artística i professional en els assajos d'una nova obra de teatre en què participen. Les entrades es poden comprar en https://www.instanticket.es/#/detalle/ENSAYO@Janto_SAB/TPCASTE per un preu de 5 a 22 euros.

    Finalment, l'espectacle 'Clásicos excéntricos', acosta la música clàssica a tots els públics en un concert en el qual les obres immortals de la música universal s'aborden des d'un punt de vista molt poc habitual, i s'interpreten les peces amb diferents instruments insòlits i amb actituds poc convencionals. Les entrades, a 4 euros, es poden comprar en https://www.instanticket.es/#/detalle/CLASICOSE@Janto_SAB/TPCA

    Tulsa + Dédalo

    Amb el nom de Tulsa, s'amaga l'univers de Miren Iza, una guipuscoana que va començar a fer els seus primers passos en el món de la música amb Electrobikinis, una formació de 'punk-rock', 'surf' amb textos en anglés que van finalitzar la seua marxa l'any 2002.

    Amb el seu debut 'Sólo me has rozado' (2007), Tulsa es van fer un lloc en l'escena 'indie' estatal amb cançons d'americana amb textos amb un estil molt personal. El seu segon treball, 'Espera la pálida' (2010), va ser la confirmació de la cantautora, en un treball amb una gran recepció crítica i una gran acollida de públic.

    Després d'un període de descans, en què Miren Iza va marxar als Estats Units per a treballar com a psiquiatra, Tulsa va tornar als escenaris amb un tercer disc 'La calma chica' (2013), que canvia la música americana dels seus inicis, per les textures electròniques, les caixes de ritme, els sintetitzadors i altres aparells, i que conserva el seu univers líric.

    Divendres, 1 de febrer, a les 22.30 hores, a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló presentaran en directe els temes del seu últim treball discogràfic 'Centauros', segona entrega d'aquesta versió més electrònica i atmosfèrica de Tulsa.

    Al concert estaran acompanyats per Dèdalo, una eclèctica banda castellonenca amb estil que molts han definit com a 'slow-core'. Amb bases assentades i unes guitarres etèries que conversen amb una veu plena de personalitat, el grup crea un so intens i summament interessant, en què convergeixen reminiscències de música 'rock', 'indie' i 'folk'.

    'Ensayo'

    Quatre amics, una sala d'assajos i un conflicte per esclatar. Aquesta és la premissa amb la qual el dramaturg i director francés Pascal Rambert parteix en l'obra 'Ensayo', que es podrà veure dissabte, 2 de febrer, a les 20.30 hores al teatre Principal de Castelló.

    Quatre amics, dues parelles, se citen per a assajar una nova obra. Treballen junts des de fa temps, tenen un passat ple de vivències i de desitjos que els uneixen i els confereixen una identitat. Són un grup, una "estructura", una família que s'ha triat a si mateixa. Però aquest xicotet grup explota inexorablement. El primer que pren la paraula activarà una màquina implacable que aboca a tots els abismes.

    Rambert és capaç de crear moments de teatre d'una intensitat poc comuna. Caracteritzada per la simplicitat, 'Ensayo' parla de l'amor i la separació, però també sobre l'escriptura i la creació, els ideals i la lluita política. Una obra que busca retratar la vida com una efervescència contradictòria que en supera, una cosa que brota constantment, i que ho fa de la mà dels intèrprets Israel Elejalde, María Morales, Fernanda Orazi i Emilio Tomé.

    'Clásicos excéntricos'

    'Clásicos excéntricos' és una proposta sorprenent i molt original, que vol acostar la música clàssica a tots els públics, i especialment als més menuts. Un espectacle que combina 'clown' i música en directe i que té un programa musical universal i molt didàctic.

    Aquest muntatge de la companyia Lapso fa gaudir de la bellesa de les peces universals de la música que s'interpreten a través de l'humor, la sorpresa i l'atractiu visual que aporten instruments tan insòlits com la Bocicleta Perifònica, el xerrac musical, el Vidrelí Copodivarius, el Destilarminum Percutent en Do per a Tres o el Campanòfon Sotenent de Cua.

    Tots aquests instruments són objectes reals intervinguts, inspirats en l'obra de Marcel Duchamp, creador dels anomenats 'ready mades' (objectes ja fabricats). Objectes que són extrets de la realitat, descontextualitzats, als quals es dota d'usos nous en ser emprats com a instruments musicals.

    Recordeu que podeu consultar tota la programació mitjançant l'aplicació de l'Agenda Cultural Valenciana. En Android Play Store i en IOS App Store.

    Pujar