21 de novembre de 2019 21/11/19

L’Institut Valencià de Cultura presenta la segona edició del Catàleg de la música valenciana

L’Institut Valencià de Cultura presenta la segona edició del Catàleg de la música valenciana - (foto 1)
  • La segona edició del catàleg s’edita exclusivament en línia i conté 218 entrades entre intèrprets i grups valencians, a més de 38 compositors

MÉS FOTOS
L’Institut Valencià de Cultura presenta la segona edició del Catàleg de la música valenciana - (foto 2)

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la segona edició del Catàleg de la música valenciana en el marc del Trovam - Pro Weekend, la Fira Valenciana de la Música, que té lloc a Castelló del 7 al 9 de novembre. El Catàleg de la música valenciana suposa una eina molt útil per a tot el sector, ja que reuneix les propostes fetes pels músics del nostre territori.

La segona edició del catàleg s’edita exclusivament en línia i conté 218 entrades entre intèrprets i grups, a més de 38 compositors, que suposen una nova incorporació a la publicació. El catàleg s’organitza en quatre categories: música de repertori (antiga i barroca, clàssica, contemporània, improvisació), ‘jazz’, música tradicional i popular amplificada (‘rock’, pop, ‘hip-hop’, ‘reggae’, sons urbans, ‘indie’...).

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat: “La voluntat del catàleg és ser una eina viva i en evolució constant, que servisca tant als mateixos músics com als programadors. A més, enguany hem avançat perquè siga autoeditable, de manera que permeta als professionals de la música valenciana actualitzar les seues dades i assegurar-se d’estar presents”.

Tant els mateixos artistes, que poden fer servir el catàleg com a dossier, com els programadors, gaudiran d’una eina interessant que puga complementar la seua tasca promocional. És fonamentalment una eina de difusió, però també suposa un instrument clau per a dur a terme tasques d’investigació i anàlisi del sector des de l’Institut Valencià de Cultura.

El Catàleg de la música valenciana té també una versió en anglés, per a fomentar la internacionalització de la música valenciana i facilitar-ne la promoció en diferents tipus de fires i trobades musicals per tal de difondre i donar a conéixer els músics valencians en altres àmbits.

Versió web i inscripció en el catàleg

El Catàleg de la música valenciana està disponible en: https://catalegmusicavalenciana.com. El catàleg es difondrà en festivals, fires i trobades musicals de tota mena, per a reforçar i ampliar el coneixement del treball dels músics valencians.

En el web els músics han d’omplir un breu formulari en què, entre altra informació, hauran d’incloure les seues dades, la categoria musical en què s’emmarca la seua música, els enllaços als seus perfils de xarxes socials, fer una breu descripció dels projectes que duran a terme, informar sobre els seus membres i aportar una fotografia i un enllaç de vídeo, per tal que la informació presentada siga com més acurada millor.

ocultar
L’Institut Valencià de Cultura presenta la segona edició del Catàleg de la música valenciana
Pujar