elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'empresa AirBiometrics guanya el segon premi del X Concurs 5UCV Startup en representació de l'UJI

L'empresa AirBiometrics guanya el segon premi del X Concurs 5UCV Startup en representació de l'UJI
    MÉS FOTOS
    L'empresa AirBiometrics guanya el segon premi del X Concurs 5UCV Startup en representació de l'UJI - (foto 2)
    L'empresa AirBiometrics guanya el segon premi del X Concurs 5UCV Startup en representació de l'UJI - (foto 3)

    L'empresa AirBiometrics ha guanyat el segon premi del X Concurs 5UCV Startup en la categoria «startup», una iniciativa organitzada per les cinc universitats públiques valencianes i emmarcada dins de les activitats del Conveni Campus de l'Emprenedoria Innovadora subscrita entre la Universitat Jaume I i la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

    Del total d'empreses candidates proposades per les cinc universitats públiques valencianes per a la categoria «startup», la presentada per l'UJI, AirBiometrics, ha sigut l'empresa que ha aconseguit el segon premi de 5.000 euros en el concurs autonòmic.

    AirBiometrics és una empresa de biomedicina amb seu a Castelló que està desenvolupant un dispositiu que permeta facilitar el diagnòstic i seguiment de les malalties inflamatòries cròniques, amb focus en les Malalties Inflamatòries Intestinals (EII) durant la primera etapa, millorant la qualitat de vida dels pacients.

    Fernando Dolz, COO de l'empresa i egressat en enginyeria industrial per la Universitat Jaume I i l'INSA de Lió després de cursar el doble grau internacional en Tecnologies Industrials dins del programa EURUJI i el Màster Universitari en Enginyeria Industrial, ha defensat el projecte davant el jurat -format per Mariano De Lasala Martos, Cristina Vilanova Serrador i José Joaquín Torres Olaría- en un elevator pitch que ha tingut lloc a la Universitat Politècnica de València.

    La fase provincial classificatòria per a aquest concurs autonòmic es va realitzar a la Universitat Jaume I, a través de la Càtedra INCREA, on va resultar guanyadora en la categoria «startup», a més d’AirBiometrics, Movelso, la startup tecnològica de triple impacte en el sector de la mobilitat. D'altra banda, en la categoria «júnior», van quedar finalistes Ecomani, un projecte de prestació de serveis a persones vulnerables amb un tracte pròxim i personalitzat, i Oryc, un projecte de desenvolupament, fabricació i comercialització d'arpes robòtiques per al seu ús en entorns de robòtica col·laborativa.

    El Concurs 5UCV Startup té com a objectiu visibilitzar i premiar les millors idees emprenedores i trajectòries empresarials d'estudiantat i titulats i titulades de l'UJI, atenent al seu caràcter innovador i triple impacte en el seu entorn, viabilitat i creixement, en dues modalitats la «startup» d'empresa i la «júnior» per a projectes emprenedors que encara no estan creats.

    A més d’AirBiometrics, en la categoria d'empresa han resultat guanyadors dels premis Hydros Power i Quimsil Silicones SL, tots dos representant a la Universitat d'Alacant. En la categoria «júnior» els projectes guardonats han sigut Hyluminium i Fluyo de la Universitat Politècnica de València, Bioinval de la Universitat d'Alacant, Tutramitefacil de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i Chemiaware de la Universitat de València.

     

    Pujar