21 de setembre de 2020 21/9/20

L’Ajuntament enalteix el llegat de l’IES Ribalta en la celebració del seu centenari

L’Ajuntament enalteix el llegat de l’IES Ribalta en la celebració del seu centenari - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament enalteix el llegat de l’IES Ribalta en la celebració del seu centenari - (foto 2)
  L’Ajuntament enalteix el llegat de l’IES Ribalta en la celebració del seu centenari - (foto 3)

  L'Ajuntament de Castelló ha participat aquest dissabte en l'acte de celebració del centenari de l'IES Ribalta, centre de referència i un dels emblemes educatius de la ciutat. La celebració ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa, Amparo Marco, la vicealcaldesa, Ali Brancal, i de la resta d'integrants de l'equip de govern. L'acte de commemoració de l'aniversari ha comptat també amb la participació i la intervenció de representants del centre educatiu, que han destacat l'aportació de l'IES Ribalta al procés d'aprenentatge dels milers de joves que al llarg d'un segle s'han format entre les emblemàtiques parets de l'institut.

  A més, les intervencions han destacat que fos el Ribalta el centre encarregat d'impulsar la modernitat i el progrés a la ciutat de Castelló. Sobre aquest tema, l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha definit el centre "com un institut de referència a la província des del principi, quan el Ribalta va permetre que una petita gran ciutat fes un pas de gegant a través de l'educació". Marco ha assegurat que "el Ribalta ha estat el centre decisiu per al desenvolupament social, cultural, econòmic i polític de la ciutat, on s'han forjat més de 30.000 alumnes que després han exercit tot tipus de professions". "Entre ells, diversos rectors de la Universitat Jaume I i un president de la Generalitat", ha afegit.

  L'alcaldessa, que també va ser alumna del centre, ha destacat la labor dels professors més emblemàtics i veterans, "que han marcat i transmès el seu saber a milers de joves durant dècades". Cal recordar que el centre IES Ribalta rebrà, en aquest any del centenari, la Medalla d'Or de la ciutat, reconeixement que va ser aprovat per unanimitat del ple de Castelló. L'acte de celebració ha tancat amb la interpretació de Gaudeamus Igitur de la mà de l'ex professor de música, Diego Ramia.

  Pujar