25 de novembre de 2020 25/11/20

L'Ajuntament de Castelló fomenta l'administració electrònica

L'Ajuntament de Castelló fomenta l'administració electrònica - (foto 1)
  • El consistori posa en marxa un un pla per a aconseguir que més del 25% dels tràmits de l'Ajuntament es facen manera telemàtica

  • El pla permet obtindre el certificat d'empadronament des del mòbil i abaratir les taxes dels processos selectius que es tramiten electrònicament

Realitzar tràmits municipals de manera telemàtica ja és possible si eres veí de Castelló. L'Ajuntament ha posat en marxa enguany un pla per a la ciutadania i les empreses guanyen temps a l'hora de realitzar tràmits amb l'administració municipal.

Aquest Pla d'Impuls de l'Administració Electrònica possibilita que s'expedisquen de manera automàtica els certificats d'empadronament a través de mitjans electrònics. A més, facilita també el treball de les empreses mitjançant la presentació de factures als proveïdors per aquest mateix mitjà. D'aquesta manera, el 100% de les mateixes es puguen tramitar per FACe, el programa de tramitació de factures electròniques de l'Administració General de l'Estat.

I per a potenciar aquesta eina, es bonificaran econòmicament les sol·licituds de participació en processos selectius que es realitzen de manera electrònica i es redueix l'ús del format paper en les sol·licituds d'associacions i en les comunicacions amb aquestes. A més, també s'està treballant perquè el personal municipal realitze els tràmits amb Recursos Humans de forma electrònica.

El vicealcalde i regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, va presentar fa uns mesos aquesta iniciativa mitjançant el qual l'àrea de Modernització de l'Ajuntament pretén adoptar un total de set mesures perquè la ciutadania i les empreses guanyen temps a l'hora de realitzar tràmits amb l'administració municipal.

Amb això es pretén que almenys es realitzen 23.000 tramitacions electròniques, la qual cosa suposa aproximadament el 26% de totes les tramitacions que actualment es realitzen de manera presencial.

Garcia ha explicat que per a poder realitzar la implementació d'aquestes mesures és necessària tota una estratègia d'informació i formació al personal municipal afectat i responsable de les tramitacions així com als clients i usuaris a través d'una campanya personalitzada de difusió en mitjans de comunicació, web, xarxes socials i altres suports.

D'aquesta manera, des de l'Ajuntament s'estan realitzant cursos de formació a les empreses i a les associacions que més registres presenten per a facilitar l'ús de l'administració electrònica.

Pujar