elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament anima a la ciutadania a participar en els actes del 85 aniversari de les Normes de Castelló

L’Ajuntament anima a la ciutadania a participar en els actes del 85 aniversari de les Normes de Castelló - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament anima a la ciutadania a participar en els actes del 85 aniversari de les Normes de Castelló - (foto 2)

  La Plataforma Castelló per la Llengua, junt amb l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística que encapçala Ignasi Garcia, celebra demà una diada festiva per commemorar la signatura de les Normes de Castelló. Garcia ha expressat que "dóna la casualitat que aquest 2017 són ja 85 anys d'aquell fet històric que es va firmar a la Casa Matutano, la qual forma part, junt a les Normes del 32, del Bé d'Interés Cultural declarades pel govern valencià l'any passat".

  Es tracta del tercer any que l'Ajuntament de Castelló col·labora de forma estreta amb aquestes activitats que enguany giraran entorn de la reivindicació d'un espai comunicatiu propi, amb l'obertura immediata de les emissions de la ràdio i la televisió À punt i la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio, sota el lema 'Sense senyal, no sense veu: volem ja À Punt i TV3!'. En aquesta línia, Garcia ha manifestat que "aquest any arribem amb la felicitat que ja s'han posat en marxa les emissions d'À Punt Ràdio i amb la necessitat evident d'una televisió pública i una ràdio en la nostra llengua". "És un dia per trobar-nos i per a dir ben fort i ben alt una cosa tan senzilla com és que volem viure en valencià", ha afegit.

  Hi haurà una sèrie d'activitats durant tot el dia que es concentraran principalment a la Plaça les Aules amb una fira d'entitats, i a la vesprada actuarà la Rondalla Primer de Maig, la Conlloga-Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Cullera. A més, comptarà amb una sèrie de tallers de cultura popular, activitats d'animació infantil i una sèrie d'actes reivindicatius.

  El regidor Garcia ha animat a la gent a participar en aquests actes del 85 aniversari de les Normes de Castelló i a gaudir d'un dia tan important per a la nostra llengua i cultura.

  Pujar