22 de gener de 2021 22/1/21

Sis jardins efímers i sostenibles per a la decoració nadalenca de Castelló

Sis jardins efímers i sostenibles per a la decoració nadalenca de Castelló - (foto 1)
  • Hui s'ha obert al públic el de la plaça Major

L'Ajuntament de Castelló ha instal·lat sis jardins efímers en diverses zones de la ciutat per a decorar de manera sostenible aquest Nadal. Cedres, grèvols, oliveres, xiprers, llorers o aromàtiques vàries com la sàlvia, el romer o el timó. Són algunes de les espècies vegetals que donen vida a aquests jardins, en una iniciativa impulsada per la Regidoria d'Infraestructura Verda. Zones verdes amb espècies de temporada, que es replantaran després de les festes en jardins de la ciutat, amb una composició i decoració nadalenca individualitzades que conviden a visitar cadascun d'aquests espais.

Hui mateix s'ha obert al públic el jardí de la plaça Major, el de majors dimensions, al qual ha acudit l'alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora d'Infraestructura Verda, Isabel Granero. Marco ha convidat a la ciutadania «a visitar cadascun d'aquests sis jardins efímers sostenibles, que aporten un valor afegit a la decoració nadalenca de la ciutat”. Granero, per part seua, ha incidit en la importància de les accions d'aquesta índole per a «reverdir Castelló». Amb aquesta mesura, a més, la responsable d'Infraestructura Verda ha destacat que es fomenta la creació d'espais verds.

En total, Castelló disposa de sis emplaçaments d'aquest tipus. Les ubicacions triades per a enguany han sigut les places Major, Verge del Carmen, Riu Terde i Mar Mediterrània, a més del Grup Sant Agustí i el Raval Universitari. Allí romandran fins a la conclusió de les festes nadalenques, ja que a partir del 7 de gener es procedirà a la seua desinstal·lació.

Pujar