1 d’octubre de 2020 1/10/20

Igualtat concedeix subvencions a les associacions que fomenten la igualtat d’oportunitats

Igualtat concedeix subvencions a les associacions que fomenten la igualtat d’oportunitats - (foto 1)

    La Regidoria d'Igualtat, dirigida per la vicealcaldessa Ali Brancal, ha resolt concedir una sèrie de subvencions destinades al foment de projectes d'igualtat d'oportunitats de dones i homes que realitzen les associacions de la ciutat corresponent a l'any 2018 i fins al 28 de febrer de 2019. La vicealcaldessa ha expressat estar "molt contenta" i ha mostrat la seua satisfacció "per la resposta que ha tingut perquè del que es tracta en matèria d'igualtat és treballar de la manera més coordinada possible i com més gent se sume al treball per la igualtat millor ens anirà a totes i tots".

    Els projectes a desenvolupar, tal com indiquen les bases per a la seua concessió, deuen vincular-se a alguna de les seues dues opcions. "La primera, com sempre, és per a projectes que prolonguen la igualtat efectiva de dones i homes", ha explicat Brancal, i concretament s'han destinat 22.000 euros. En aquesta modalitat els projectes presentats han de tindre com a finalitat sensibilitzar contra les desigualtats, potenciar unes relacions de parelles igualitàries, justes i equilibrades, desenvolupar les noves masculinitats per a l'apoderament de models masculins positius, anar dirigits per a la prevenció de la violència de gènere, a impulsar l'apoderament i l'autoestima de les dones o dirigits directament a la participació social de les dones, entre d'altres.

    D'altra banda, Brancal ha destacat que enguany com a novetat "hem destinat 8.000 euros per a finançar projectes presentats per a associacions que vulguen treballar en xarxa". Aquesta segona opció va dirigida al desenvolupament d'un projecte compartit entre diverses associacions en matèria d'igualtat d'oportunitats. És per això que s'ha concedit una subvenció al projecte 'Dones en Xarxa pels bons tractes' que serà desenvolupat per les associacions 'En Clau de Dona', 'Asociación de mujeres 8 de marzo', 'Asociación de mujeres San Lorenzo, 'Lliceu de Dones' i 'Adona't'. Es tracta d'una intervenció de dinamització sociocultural, en col·laboració sinèrgica entre les diferents associacions feministes que participen, a partir d'una programació d'activitats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per l'eliminació de la violència masclista amb una metodologia activa i participativa basada en el diàleg, l'escolta activa, la sororitat i l'acció conjunta.

    El passat divendres, l'Ajuntament realitzà la primera part d'aquest pagament a les diverses associacions subvencionades.

    Pujar