elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat comença el club de lectura feminista amb ‘Una habitació pròpia’ de Virginia Woolf

  La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, que dirigeix Ali Brancal, a través del Servei d'Igualtat d'Oportunitats ha engegat un club de lectura feminista que començarà amb 'Una habitació pròpia' de la novel·lista Virginia Woolf.

  "Amb el club de lectura un grup de dones ens aproparem al feminisme, reunint-nos per tal de comentar i intercanviar opinions sobre un mateix llibre. Descobrirem novel·les, poesies, assajos o articles d'opinió que ens permeten indagar en la consciència col·lectiva de les dones", segons ha manifestat la regidora Brancal.

  La lectura de la novel·la es durà a terme els dilluns 6, 13, 20 i 27 de novembre a partir de les 18.30 hores al Menador. Per poder participar cal cridar a la Biblioteca Municipal al telèfon 964 229 502. Aquestes sessions tindran un màxim de 20 persones que entraran a formar part del club per ordre d'inscripció, i en el cas que les sol·licituds superen el màxim de participants s'establirà una llista d'espera.

  Brancal ha expressat que "es tracta d'aprendre amb la lectura personal i íntima d'aquests textos, però també que la nostra impressió inicial siga complementada per les aportacions de la resta". A més, l'edil ha afegit que el club de lectura "és en definitiva crear un espai compartit on el feminisme puga enriquir les nostres vides".

  A 'Una habitació pròpia', Virginia Woolf tracta de narrar una paràbola captivadora per il·lustrar les seues opinions partint d'un tractament directe i emprant un llenguatge afilat, irònic i incisiu. Un relat de lectura destinat al feminisme des d'una perspectiva inevitablement literària.

  Pujar