elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical

La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical
  • El Trovam comptarà amb la presència de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme

  • Es donaran a conéixer diversos anuaris dels sector musical i iniciatives de formació

  • Smoking Souls, Tesa, Xiomara Abello, Enric Montefusco, Chill Mafia i Habla de Mí en Presente seran alguns dels protagonistes de les actuacions de demà

MÉS FOTOS
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 2)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 3)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 4)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 5)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 6)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 7)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 8)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 9)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 10)
La Fira Valenciana de la Música acull una nova sessió de les Jornades Turisme & Indústria Musical - (foto 11)

La Fira Valenciana de la Música Trovam prossegueix amb la programació professional i artística que forma part de la seua desena edició. Així, durant el dijous 3 de novembre es realitzaran les taules de debat dedicades a la nova creació audiovisual valenciana i al paper de la música als centres penitenciaris. D’altra banda, Les Converses del Trovam comptaran amb dues sessions protagonitzades per Joana Colomar, directora audiovisual nominada als premis Grammy Llatins pel videoclip de “Tocarte”, cançó de Jorge Drexler amb la col·laboració de C. Tangana; i Jorge Martí, membre i principal compositor del grup La Habitación Roja. Els circuits de sales de música en directe, les oficines de management i diversos projectes editorials també seran assumptes que es tractaran al llarg de la segona jornada de la Fira.

En la vessant artística, els escenaris de l’Auditori de Castelló acolliran els ritmes urbans de Colomet; el flamenc-pop de Maruja Limón; la fusió de tradició i modernitat de Marala; les composicions reflexives i emotives d’Elena Játiva; i les melodies llatines de Tito Pontet. A més, al Teatre Principal es representarà l’electro-òpera Manifest Antiromàntic de Pau Berga i Joan Palomares. Es tracta d’una obra escènica musical que aborda l’amor i les relacions personals en el segle XXI al ritme de l’electrònica valenciana del grup Prozak Soup.

Divendres 4 de novembre: la tercera jornada de la Fira

Les activitats professionals de la Fira del divendres 4 s’encetaran a les 10:00h amb la segona ronda de les Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical). Després de la primera sessió celebrada a Benidorm el passat 4 d’octubre, la ciutat de Castelló de la Plana agafarà el testimoni d’aquesta iniciativa de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana. L’objectiu d’aquest projecte és estudiar les sinergies entre ambdós sectors amb la participació dels professionals implicats. A l’Auditori de Castelló, els assistents podran escoltar les aportacions de Sergi Almiñana, president de MusicaProCV, i de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme. A més, les Jornades TIIM analitzaran el paper de Benicàssim com a punt d’atracció del turisme musical durant 25 anys.

A partir de les 12:00h, el Trovam posarà el focus sobre els anuaris publicats pel sector musical. Les persones encarregades de desgranar aquesta matèria seran Albert Mas, president de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC); Lluís Gendrau, del grup Enderrock; i Carol Rodríguez i María Duran, membres de l’Associació de Promotors Musicals (APM). Posteriorment, s’abordaran experiències de formació en la indústria musical amb David Loscos, d’IMB School; Vicente Ortiz, de la Berklee College of Music València; Jordi Gratacós, responsable del postgrau en Gestió de la Indústria Musical en l’Institut de Formació Contínua-IL3 de la Universitat de Barcelona; i Susanna Piquer, directora tècnica del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM).

El programa professional de la tercera jornada de la Fira es tancarà amb una nova sessió de Les Converses del Trovam. Els protagonistes d’aquesta trobada seran Los Xavales, responsables del canal de YouTube del mateix nom que dissecciona la música urbana, i el col·lectiu de creació pamplonés Chill Mafia.

Les propostes musicals

La programació artística de la Fira del divendres 4 de novembre s’obrirà amb la cantautora castellonenca Xiomara Abello. A partir de les 12:00h, la vocalista interpretarà els temes del disc Flor de xicoia, un treball inspirat pels sons d’Amèrica Llatina. Les persones que s’apropen a l’Auditori de Castelló també podran gaudir amb Valmuz, formació de jazz que conjuga melodies amb altres estils com el rock, el pop i l’electrònica; La Ludwig Band, grup de pop-rock i folk aclamat per la crítica i el públic gràcies al seu últim àlbum, La mateixa sort; Malparlat, nova formació del raper castellonenc Alfons Pérez, abans conegut com El Blüe, qui presenta l’àlbum Sentimantral; Novembre Elèctric, conjunt de pop-rock de textures melancòliques i ambientals que posarà de llarg el disc Memento; Tesa, qui mostrarà la seua fusió de hip hop i música tradicional amb la companyia de Jonatan Penalba; i Ernest Crusats, antic líder de la formació La iaia que debuta en solitari amb l’àlbum La font gelada.

Altres sis formacions completaran el cartell de la tercera jornada del Trovam. Es tracta de Tenda, quartet valencià de rock basat en distorsions, línies de guitarra elèctrica i una veu melòdica, clara i nítida; Habla de Mí en Presente, quintet conformat per músics d’origen català, francés i alemany que uneix el tecno berlinés amb la rumba catalana; Merina Gris, conjunt basc que defineix el seu estil com “pop violent” al conviure els aspectes més melòdics i, també, els més agressius; Verde Prato, amb un repertori que inclou cants populars i litúrgics en èuscar interpretats amb acompanyament electrònic; Chill Mafia, projecte on culminen influències del punk dels 80, la música jamaicana, el reggaeton, el hip hop i la cançó tradicional basca; i Smoking Souls, una de les formacions de rock més consolidades del panorama musical valencià gràcies als treballs Nòmades, Translúcid, Cendra i Or i La Cura, àlbum que presentaran a Castelló de la Plana.

Finalment, Enric Montefusco portarà al Paranimf de la Universitat Jaume l’espectacle Viaje al centro de un idiota. Es tracta d’una obra que reflexiona sobre la pèrdua de la identitat, la raó i la moral amb una proposta escènica experimental concebuda en companyia de Xavi Bobés, creador de la companyia de teatre d’objectes Playground.

Pujar