elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec presenta els resultats dels seus projectes innovadors durant 2021

Espaitec presenta els resultats dels seus projectes innovadors durant 2021
  • Els projectes innovadors d'Espaitec: Mapa Tecnològic de la província de Castelló, UJI.>LAB i Innotransfer Hàbitat Sostenible mostren els seus avanços i resultats en 2021, iniciatives que compten amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació

MÉS FOTOS
Espaitec presenta els resultats dels seus projectes innovadors durant 2021 - (foto 2)
Espaitec presenta els resultats dels seus projectes innovadors durant 2021 - (foto 3)
Espaitec presenta els resultats dels seus projectes innovadors durant 2021 - (foto 4)
Espaitec presenta els resultats dels seus projectes innovadors durant 2021 - (foto 5)

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I ha realitzat la «Presentació de Resultats dels Projectes Innovadors d'Espaitec», acte que ha sigut inaugurat per la secretària general de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Olivia Estrella; el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I, David Cabedo, i el director d'Espaitec, Juan A. Bertolín.

Estrella ha destacat «la tasca que realitzen els parcs científics valencians durant l'última dècada, consolidant-se com a elements fonamentals per a la connexió entre l'entorn empresarial i universitari, sent agents del sistema d'innovació i proporcionant suport tant a emprenedors com empreses innovadores i de base tecnològica». També ha afegit que «els cinc parcs científics valencians contribueixen de manera decisiva a la transformació del model productiu i la cohesió del sistema valencià d'innovació, alineats amb els objectius que persegueix l'Agència Valenciana de la Innovació».

Per la seua part, Cabedo ha ressaltat «la importància del suport i la confiança de l'Agència Valenciana de la Innovació als parcs científics valencians per a poder oferir al teixit productiu la generació de coneixement que es genera en les universitats públiques valencianes». Bertolín ha subratllat que «Espaitec té com a objectiu principal ser un connector (hub), maridant talent i creant connexió entre l'ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume i la província de Castelló».

El primer dels projectes presentats, ha sigut el «Mapa Tecnològic de la província de Castelló» a càrrec Susana Pérez, tècnica del projecte, qui durant la seua exposició ha indicat que s'ha identificat a 295 empreses tecnològiques de la província, de les quals 154 finalment han participat en el projecte fins hui, el qual té un caràcter de constant evolució i desenvolupament. El projecte ha permés identificar i donar visibilitat a les empreses de base tecnològica i innovadora de la província, així com explorar les possibilitats de sinergies i col·laboracions entre elles. Els resultats del projecte es poden observar en: http://mapatecnologico.uji.es/

L'exposició del projecte «UJI.>LAB», a càrrec d'Ester Peris, tècnica del projecte, ha començat amb la presentació de la web del projecte UJI.>LAB Impuls, projecte liderat per l'Oficina de Cooperació en Recerca i desenvolupament Tecnològic (OCIT) de l'UJI, en el qual Espaitec col·labora activament en la implementació de projectes co-creatius. Seguidament, s'han destacat les iniciatives de col·laboració co-creativa que s'estan impulsant des del projecte UJI.>LAB (Discapacitat Integrada i Kimiobox). El projecte Discapacitat Integrada està impulsat per Teresa Gallego i Raúl Marín, tots dos professors titulars de la Universitat Jaume I en les àrees d'Arquitectura i Informàtica respectivament, i té com a objectiu facilitar els tràmits amb l'administració pública de les persones amb discapacitat. El projecte Kimiobox està liderat per Lola Roca i Antonia Valero, personal sanitari de l'Hospital General Universitari de Castelló, iniciativa que té per objectiu facilitar el temps d'estada als hospitals dels xiquets i xiquetes amb càncer. Tots dos projectes s'estan desenvolupant amb equips multidisciplinaris de la Universitat Jaume I en diferents àrees com són professorat, alumnat, serveis UJI (Servei d’Esports i Infocampus) juntament amb la col·laboració d'associacions (Associació de Parkinson de Castelló).

Finalment s'ha presentat el projecte Innotransfer Hàbitat Sostenible, per la tècnica del projecte, Susana Pérez, qui ha fet un repàs dels tres seminaris realitzats des de juny a novembre de 2021, relacionats amb la transformació energètica, les cases intel·ligents i l'eficiència energètica en habitatges. Innotransfer és una iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva, liderada pels cinc parcs científics valencians, que té com a fi promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l'ecosistema empresarial del nostre territori en sectors econòmics clau com a hàbitat sostenible; agroalimentació; mobilitat sostenible i automoció; tecnologies habilitadores; salut; infraestructures; i turisme intel·ligent.

Pujar