elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec organitza una jornada per a abordar els reptes i la digitalització del sector agrari

Espaitec organitza una jornada per a abordar els reptes i la digitalització del sector agrari
  • Durant la trobada «Agrotech: Digitalització Agrícola», que tindrà lloc en format híbrid el 8 de febrer, participaran la cooperativa Intercoop, grups d'investigació, centres tecnològics i empreses que desenvolupen la seua activitat en l'àrea

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, organitza la jornada «Agrotech: Digitalització Agrícola», que tindrà lloc el dimarts 8 de febrer de 2022 de 9 a 11 hores, amb l'objectiu de donar a conéixer quins són els reptes i les aplicacions tecnològiques que es desenvolupen actualment en el sector agrari.

Tal com indica Juan A. Bertolín, gerent de la Fundació General de l'UJI com a entitat gestora d’Espaitec, «l'entorn agrícola és una font d'oportunitats de desenvolupament tecnològic i innovador per a millorar l'eficiència i eficàcia de processos productius en el camp, en la seua logística i en la seua gestió energètica que requereix més atenció per part d'emprenedors, empreses i institucions per ser element crucial per al desenvolupament de qualsevol societat». En aquesta primera jornada, dedicada exclusivament a aquest sector vertical, «pretenem posar de manifest les seues necessitats actuals amb la participació d’Intercoop i algunes de les solucions en les quals s'està treballant, amb l'ànim d'impulsar noves col·laboracions i iniciatives innovadores que potencien el món agrícola entre empreses i grups d'investigació de les nostres universitats valencianes» ha afegit Bertolín.

Intercoop

Durant la trobada, el director general de la cooperativa Intercoop, Antonio Martínez, analitzarà algunes de les tendències i reptes en el procés de transformació digital als quals s'enfronta l'entorn agrícola com, per exemple, el baix nivell de modernització del sector o la insuficient capitalització de les empreses.

Grups d'investigació i centres tecnològics

La jornada continuarà amb la intervenció de Mónica Hurtado, coordinadora del grup d'investigació de l'UJI «Protecció de Cultius i Biologia Molecular». D'altra banda, Edgar Llop, coordinador de línia de Sensors Espectrals de l'Institut Tecnològic de l'Alimentació (AINIA), explicarà en què consisteix el projecte CERES, un sistema de teledetecció compacte per a controlar malalties de cultius en explotacions agrícoles, el qual permet reduir en un 60% l'ús de pesticides.

Empreses del sector agrícola

Per a finalitzar, diverses empreses explicaran quines són les tecnologies que han desenvolupat per a promoure la transformació digital del sector agrícola. En aquest sentit, participaran Joaquín Ferrer, director tècnic de Frutinter; Manuel Martinavarro, instructor del departament de Formació i Coordinació Aeronàutica d’Alvol Dron Solution; Jorge García, director general d’Oppidum Energia; Fernando López, CEO de GeneticAI, i Lucía Iborra, cofundadora de VisualNACert.

La jornada és gratuïta i tindrà lloc en format híbrid (en línia i presencial) des de la sala Multiusos d’Espaitec 2 i també es desenvoluparà en línia a través de la plataforma Zoom, amb inscripció prèvia obligatòria en www.espaitec.uji.es.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Pujar