30 de novembre de 2020 30/11/20

La Diputació de Castelló inverteix 155.000 euros per a rehabilitar vestuaris, paviment i panells de la Piscina Provincial

La Diputació de Castelló inverteix 155.000 euros per a rehabilitar vestuaris, paviment i panells de la Piscina Provincial - (foto 1)
  • La diputada d'Esports, Tania Baños, destaca que la meta de l'actual corporació és “aconseguir que la pràctica de l'esport arribi a totes les famílies”

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló inverteix 155.000 euros per a rehabilitar vestuaris, paviment i panells de la Piscina Provincial - (foto 2)
La Diputació de Castelló inverteix 155.000 euros per a rehabilitar vestuaris, paviment i panells de la Piscina Provincial - (foto 3)

La Diputació de Castelló ha aprovat una inversió global de 155.000 euros per a realitzar millores en les instal·lacions de la Piscina Provincial i esmenar així les deficiències oposades en el recinte pel llarg període que es va quedar sense servei durant més d'un any.

La institució provincial ha ordenat així l'obertura del procediment obert per a la tramitació ordinària i licitació d'unes obres que tenen tres objectius concrets i que tancarà el 14 d'agost el termini per a presentar ofertes. Amb això, es farà una valoració i s'adjudicaran les obres a curt termini amb la meta que puguin començar al setembre, com ha destacat la diputada provincial d'Esports, Tania Baños.

El projecte recull, d'una banda, el subministrament i muntatge de taquilles dobles, bancs, separadors i gàbies en sis vestuaris. A més, s'actuarà en el paviment de goma per a la sala de musculació i, finalment, es milloraran els panells en les zones comunes, en concret en el passadís principal d'accés als vestuaris masculí i femení.

Tania Baños destaca que la meta de la nova Diputació és que la Piscina Provincial “no passi pels problemes que va tenir durant la passada legislatura, en la qual va haver d'estar tancada, la qual cosa va deixar sense servei a centenars de persones durant diversos mesos”. Així, des de la institució provincial ja es treballa a millorar el seu funcionament i “aconseguir que la pràctica de l'esport arribi a totes les famílies”.

La diputada provincial, de forma paral·lela, ha realitzat una visita a les instal·lacions per a conèixer de primera mà l'estat del recinte i reunir-se amb l'empresa que s'encarrega de la gestió. En aquesta trobada ha pogut accedir a les diferents sales i veure les millores que ja s'han anat realitzant.

En aquest sentit, Tania Baños remarcat que “des de la Diputació treballarem perquè no torni a ocórrer el que va passar en el seu moment ja que una instal·lació d'aquesta envergadura no pot romandre en l'estat d'abandó que tenia”. Així, insisteix que “el que volem és que la piscina provincial torni a ser un referent per a la pràctica esportiva de la nostra província”.

La Piscina Provincial Pau Gumbau, propietat de la Diputació, va ser construïda l’any 2003 i, amb posterioritat, explotada per l'empresa concessionària Aiguagest fins a l'1 d'agost de 2017, data en la qual va deixar de prestar els seus serveis. Després d'11 mesos tancada al públic, la Diputació de Castelló va assumir la gestió de les instal·lacions esportives a través d'un contracte de serveis que, amb posterioritat, es va licitar i va adjudicar, amb data 5 de març de 2019, a l'empresa Intur Esport S.L.

Durant tot aquest període el recinte s'ha anat deteriorant, intensificant-se en aquelles zones on existeix contacte amb l'aigua. És per això que l'actual Diputació, segons subratlla Tania Baños, pretén “retornar als ciutadans unes instal·lacions de qualitat”, per al que s'ha fet ara un primer pas amb la licitació d'aquestes obres de renovació de diferents àrees de la piscina.

Pujar