elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut a Astúries per alterar la matrícula d'una furgoneta que li havia deixat un concessionari de Castelló per a provar

Detingut a Astúries per alterar la matrícula d'una furgoneta que li havia deixat un concessionari de Castelló per a provar
  • L'autor es va emportar la furgoneta de Castelló i va viatjar amb ella a Gijón per a treballar com a repartidor

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 45 anys d'edat per apropiar-se de la furgoneta que havia sol·licitat provar en un concessionari de Castelló. L'arrestat havia canviat les plaques de matrícula del vehicle per a eludir els assenyalaments policials i poder treballar de repartidor a Astúries.

La investigació es va iniciar amb la denúncia interposada per la responsable d'un concessionari de Castelló que donava compte de l'apropiació d'un vehicle que s'havia deixat en prova a un client. Segons consta en l'escrit presentat per l'empresa, l'1 de desembre s'havia formalitzat un contracte de cessió d'un vehicle a un client que s'havia interessat a provar-lo abans de la seua compra ja que el necessitava per a treballar com a transportista autònom. Una vegada finalitzat el termini de prova estipulat i malgrat els múltiples intents realitzats, havia sigut impossible contactar amb aquesta persona ni s'havia pogut recuperar el vehicle que se li havia deixat temporalment.

Els agents de la Brigada de Policia Judicial de Gijón, en contacte amb la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta de Castelló van poder localitzar el vehicle denunciat estacionat en una dels carrers del barri de la Calçada i van detenir al seu conductor. El denunciat havia manipulat les plaques de matrícula per a evitar els assenyalaments policials, conscient que havia sigut denunciat per no haver retornat la furgoneta a l'empresa titular d'aquesta.

Cerques judicials i esbrinaments de domicili i parador en vigor

Els treballs policials van confirmar que l'arrestat després d'aconseguir la furgoneta s'havia traslladat a Astúries per a treballar com a repartidor en una empresa de paqueteria que demandava transportistes per a cobrir la campanya de Nadal. En el vehicle intervingut es van trobar diversos paquets que no havien sigut lliurats als interessats. Les indagacions realitzades van permetre descobrir que aquests paquets havien sigut sostrets del magatzem, zona de càrrega comuna a tots els repartidors i l'arrestat se'ls havia emportats abans que foren registrats en l'aplicació de lliurament i se'ls fóra assignat el codi preceptiu que permet el seguiment i control sobre aquests. .

L'arrestat, natural de València de 45 anys d'edat, tenia vigents sis ordres de detenció de Jutjats de Madrid, Còrdova, Palma o Castelló per altres estafes comeses en aqueixes demarcacions. Pel mateix delicte també tenia interessades sis ordres d'esbrinament de domicili i parador per Jutjats de Primera Instància i Instrucció de tot el territori nacional. Aquest matí va passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Gijón.

Pujar