21 de novembre de 2019 21/11/19

Cultura acosta l’ofici de les 'Pescadoras' a la façana del Mercat Central de Castelló

Cultura acosta l’ofici de les 'Pescadoras' a la façana del Mercat Central de Castelló - (foto 1)
  • L’exposició fotogràfica de l'artista valencià Juan Plasencia es podrà visitar fins al gener de 2020

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló ha obert la nova exposició del fotògraf documentalista Juan Plasencia, ubicada a la façana del Mercat Central en la plaça Santa Clara. La mostra de fotografies que conforma l'exposició anomenada 'Pescadoras' es podrà visitar des del 7 de novembre fins al gener de 2020.

"Un cop més la façana del Mercat Central es converteix en un llenç on diferents artistes amb un vincle amb el nostre poble han plasmat el seu talent en un edifici emblemàtic de Castelló. Ara és el torn de Juan Plasencia i la seua càmera per visibilitzar el paper de les dones en l'ofici de la pesca", defensa l’edil de Cultura, Verònica Ruiz.

La mostra retrata a través de fotografies el difícil camí que han hagut de patir les dones pescadores del Palmar, la pedania de València, i la seua resistència durant més de 750 anys per poder eixir de pesca amb les mateixes condicions que ho feien i ho fan els homes.

Juan Plasencia és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I. L’artista ha sigut guardonat amb el premi 'Objetivo Abierto i becat pel Ministeri de Presidència per a realitzar el treball fotogràfic 'El legado de la guerrilla'. Així mateix, Plasencia ha realitzat més de 30 exposicions arreu del País Valencià, Perú i Romania.

ocultar
Cultura acosta l’ofici de les 'Pescadoras' a la façana del Mercat Central de Castelló
Pujar