elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Conselleria dona llum verda a les obres del geriàtric de Castelló i unificarà servicis socials en Borrull

Conselleria dona llum verda a les obres del geriàtric de Castelló i unificarà servicis socials en Borrull
  • Conselleria i Ajuntament compartiran els antics jutjats per a “treballar de la mà”

La Generalitat donarà llum verda en “un mes o mes i mig” a les obres de l'esperada tercera residència d'ancians de la ciutat de Castelló, la del carrer Onda, anunciada l'any 2016.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Susana Camarero, en la seua visita a la capital de la Plana, on s'ha reunit amb l'alcaldessa Begoña Carrasco.

Cambrer ha explicat que el nou geriàtric es troba ja en les seues últimes fases del procés de contractació, per la qual cosa les obres arrancaran en les pròximes setmanes per a atendre com més prompte millor “una necessitat imperiosa de la ciutat, perquè hi ha una llista d'espera important a Castelló”.

La nova residència oferirà 80 places públiques de residència i 40 places plaça més en el seu centre de dia. “Ha de veure la llum al més prompte possible”, ha assenyalat Cambrer sobre l'àmplia demanda de places públiques que hi ha a la ciutat.

De fet, cal recordar que en els últims temps fins a tres residències privades han obert les seues portes: la de Ballesol junt l'Hospital Provincial, la d'Orpea en el PAI Lledó i la de Clecevitam prop del parc Ribalta.

Els servicis socials de Conselleria i Ajuntament, paret amb paret

D'altra banda, Cambrer ha explicat que al abril es recepcionarà l'obra de l'edifici on se situaven els antics jutjats de la plaça Borrull, per la qual cosa ja estan definint els seus usos.

En este sentit, ha avançat que la disposició de les oficines tractarà d'unificar servicis socials de Castelló i Conselleria amb l'objectiu d'augmentar la seua eficiència.

“Cedirem a l'Ajuntament un espai”, ha afirmat Cambrer, que instal·larà en l'edifici les oficines de la direcció territorial a la província i els servicis que es presten.

“Es tracta de prestar la millor qualitat dels servicis. La porta d'entrada del ciutadà sempre és l'ajuntament i si els nostres servicis estan junts al ciutadà li resultarà més fàcil i també als propis funcionaris”, ha explicat la vicepresidenta, qui ha afegit que “és molt més fàcil si treballem de la mà perquè dolenta mala relació entre les dos administracions acaba afectant el ciutadà”.

Per part seua, l'alcaldessa Begoña Carrasco ha assenyalat que el consistori té intenció de demanar la cessió de part de les oficines per a instal·lar els servicis socials del districte Centre de la capital.

“Volem compartir espais perquè així pensem que dignifiquem els servicis socials, perquè l'usuari i el ciutadà no distingix de competències”, ha recalcat Carrasco, que ha afirmat que “és important la unió i la coordinació per a prestar un servici unificat que crec que el dignifica l'atenció”.

Pujar