18 de setembre de 2020 18/9/20

Compromís exigirà que les treballadores de la llar estiguen dins de la seguretat social i amb tots els drets laborals

Compromís exigirà que les treballadores de la llar estiguen dins de la seguretat social i amb tots els drets laborals - (foto 1)

  La candidata de Compromís al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, i  els candidats de la ciutat de Castelló, Ignasi Garcia i Ali Brancal, s’han reunit amb representants del col·lectiu de treballadores de la llar i s’han compromés a registrar iniciatives parlamentàries al Congrés per incorporar-les a la seguretat social.

  La proposta de Compromís és reformar el sistema de seguretat social per incorporar a les treballadores de la llar, i que puguen accedir a les prestacions de desocupació quan finalitze el contracte de treball, i exigir la ratificació del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball per a garantir de manera íntegra els drets laborals i la protecció social en l'ús de la llar i cures.

  Compromís també vol fomentar mesures de desgravació en la declaració de l’IRPF a aquelles persones i unitats familiars que tinguen contractada una persona per realitzar tasques en l’entorn familiar, bé siga en treballs de neteja o de cura de persones.

  Per a Sorlí: “El treball de la llar és un dels més importants de la nostra societat i generalment el fan dones en situació de precarietat. Volem que tinguen els mateixos drets que tots els treballadors, un salari digne, atur i cotitzacions per a unes pensions en igualtat de condicions”.

  La candidata de Compromís també ha exigit al govern de l’estat espanyol que pague a les  comunitats autònomes les despeses de protecció de dependència i les cotitzacions a la seguretat social de les persones cuidadores no professionals en l’entorn familiar.  

  Pujar