elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La colònia de ratapinyades del Molí la Font de Castelló entre les més importants d'Europa

La colònia de ratapinyades del Molí la Font de Castelló entre les més importants d'Europa
  • La Regidoria de Transició Ecològica conclou aquest divendres les jornades divulgatives amb detectors ultrasons

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló  de relleu aquest mes d'agost la colònia de rates penades del paratge del Molí la Font, una de les més importants d'Europa amb 1.500 exemplars. Els participants coneixen les característiques d'aquest mamífer a través de detectors d'ultrasons. Les jornades divulgatives, que organitza la Fundació Limne, conclouen aquest divendres 27 d'agost.

El departament que dirigeix Fernando Navarro impulsa la iniciativa de les Nits de Rates Penades per a implicar la ciutadania en la conservació de la biodiversitat del terme municipal i realçar la rellevància de les diferents espècies de rates penades que habiten en les cavitats del Molí la Font, incloses en catàlegs d'espècies amenaçades.

Aquesta iniciativa també ensenya accions de lluita biològica contra les plagues mitjançant la col·locació de caixes refugie. La primera part de l'activitat consisteix en una part teòrica, mentre la segona posarà en marxa estacions d'escolta amb detectors d'ultrasons perquè els assistents aprenguen a analitzar les rates penades i diferenciar les espècies.

Aquest divendres tindrà lloc la tercera i última jornada. L'aforament està limitat per la situació de pandèmia i les inscripcions s'han de realitzar en limne@limne.org. En les dues primeres cites l'aforament va ser completat.

Pujar