1 de desembre de 2020 1/12/20

Ciutadans demana el sacrifici zero en el servei de la gossera

Ciutadans demana el sacrifici zero en el servei de la gossera - (foto 1)
  • El portaveu adjunt, Manuel Paduraru, reclama 'actualitzar la ciutat també en temes de sensibilitat amb els animals de companyia'

El portaveu adjunt de Ciutadans (C's) en l'Ajuntament de Castelló, Manuel Paduraru, ha traslladat 'la petició del grup municipal del compromís de la ciutat de Castelló per a implementar el sacrifici zero d'animals de companyia i millorar les condicions dels animals abandonats a Castelló '. 'A través d'un moció que es debatrà en el pròxim ple, des de C's sol·licitem que es milloren els serveis que presta el Servei de recollida d'animals, amb la creació d'un Programa d'Adopció, la dotació de mitjans per a donar a aquests animals una eixida digna o més inspeccions rutinàries ', ha afegit l'edil.

 'Així mateix, és necessari modificar l'Ordenança municipal sobre tinença d'animals de companyia i crear una web d'adopció amb difusió en xarxes socials per a promoure aquesta pràctica ', ha declarat Paduraru, qui ha recordat que 'el nou plec de condicions de la gossera aprovat pel bipartit no inclou el sacrifici zero quan, segons les dades aportades per l'equip de Govern en la comissió de Drets i Serveis a pregunta de C's, el 22 per cent dels gossos i el 50 per cent dels gats són sacrificats en les instal·lacions castellonenques '.

'El sacrifici zero ja és una realitat en països com Portugal, comunitats com Catalunya des de 2003 o Madrid i províncies com Alacant o Zaragoza, per la qual cosa no es tracta d'un objectiu utòpic ', ha assegurat Paduraru. 'Tant els diferents experts consultats com els estudis realitzats en el si del grup municipal asseguren que dita objectiva és perfectament viable tant tècnica com econòmicament ', ha afegit l'edil.

'Hem d'actualitzar la ciutat en molts àmbits econòmics i socials però també en temes de sensibilitat amb els animals de companyia ', ha conclòs el regidor.

Pujar