elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló tanca la Magdalena amb menys queixes per colles, baralles i accidents amb ferits

Castelló tanca la Magdalena amb menys queixes per colles, baralles i accidents amb ferits

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la regidora de Festes, Sara Usó, i el regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, han presentat avui el balanç de les festes de la Magdalena 2017, que s'ha convertit en l'edició dels últims anys amb menys accidents de trànsit amb ferits, amb menys cridades per molèsties generades per colles i revetles i amb menys cridades per agressions o baralles en la via pública. A més, també ha destacat per l'elevada participació en esdeveniments organitzats pel Patronat i la Junta de Festes, com la Romeria de les Canyes, amb 130.000 persones.

  Per aquest motiu, Marco ha qualificat aquesta Magdalena com "la del civisme, la convivència i la participació. Ha sigut una Magdalena de rècord, una de les millors Magdalenes dels últims anys". Així, la primera edil ha subratllat que "els carrers han sigut l'escenari perfecte per a la festa. La meteorologia ha sigut favorable i els castellonencs i les castellonenques hem viscut la Magdalena en el carrer. Com ha de ser".

  Quant a algunes crítiques pel que alguns consideren la mercantilització de les festes, l'alcaldessa de Castelló ha respost que "la Magdalena és una oportunitat per a l'economia i per al desenvolupament de les empreses i els treballadors" i, en aquest est sentit, ha destacat que "l'atur ha descendit en 350 persones en sol dues setmana". Amparo Marco ha reiterat que "l'èxit de la Magdalena és conseqüència de l'esforç i la cooperació de milers de persones" pel que ha tornat a agrair el treball a la Regidoria de Festes, a la Junta de Festes, al Patronat Municipal de Festes, als serveis d'emergències, a les brigades municipals i als funcionaris.

  L'alcaldessa ha admès que està "pendent el repte d'una major internacionalització" i ha anunciat que "des del Patronat Municipal de Turisme es van a potenciar les accions de promoció exterior per a donar a conèixer la Magdalena". També s'ha referit a l'oportunitat que suposarà el Congrés Magdalener, després de l'estiu, perquè totes les institucions i les persones que tinguen alguna cosa que dir sobre el futur de la festa estan cridades a participar.

  Quant a les estadístiques de seguretat i emergències, el regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, ha assenyalat que s'han registrat 58 accidents, dels quals 48 solament han suposat danys materials i els altres 10 s'han saldat amb 14 ferits lleus. En aquest sentit, Lorenzo ha subratllat que "s'ha produït un descens del 50% d'accidents amb ferits respecte als dos anys anteriors i a més també ha descendit el nombre de ferits lleus en quasi la meitat".

  També ha descendit un 50% les telefonades a la Sala del 092 per a alertar sobre una agressió o una baralla en la via pública mentre que les queixes per l'activitat de colles s'ha reduït un 21%. Així, segons les dades facilitades per l'edil Antonio Lorenzo, s'han rebut 229 trucades enfront de les 293 de 2016 i les 248 de l'any anterior. I quant a les diligències judicials, durant les festes, la Policia Local de Castelló ha detingut a 8 persones, 3 per diversos motius i 5 per delictes relacionats amb violència de gènere, "o que demostra el compromís i l'esforç de la Policia Local per perseguir aquest tipus de delictes".

  Finalment, el regidor de Seguretat Pública ha destacat les intervencions dels Bombers Municipals, amb un total de 91 serveis relacionats amb la prevenció, l'extinció d'incendis o l'assistència en accidents de trànsit, entre uns altres. Quant al Servei Sanitari Municipal, que ha prestat 454 assistències, "una xifra superior a la de l'any anterior, motivat per la millor climatologia, la major presència de públic en els carrers i gràcies a un dispositiu preventiu ampliat, amb més horari i capacitat assistencial". 28 d'aquestes assistències van requerir trasllat a l'Hospital General o centres d'atenció primària.

  Per la seua banda, la regidora de Festes, Sara Usó, ha iniciat la seua intervenció agraint el "enorme treball i esforç" de totes les persones i col·lectius que "han fet possible que la Magdalena de 2017 siga un èxit de participació". A més, l'edil ha destacat l'esforç per regularitzar les festes i aconseguir que s'ajusten a les normatives vigents.

  Pujar