elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló repartirà 300 dolços de la lledonera el primer diumenge de maig en la Fira de la Taronja

  L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Consum que lidera Mary Carmen Ribera, el Gremi de Forners i Fepac han tornat a programar enguany el repartiment gratuït de 300 pastissos Flors de Lledó per als clients de la Fira de la Taronja, un esdeveniment que tindrà lloc el pròxim diumenge 7 de maig, coincidint amb el Dia de la Mare i la jornada més representativa de les celebracions patronals de Castelló.

  La Flor de Lledó és el dolç del mes de maig de Castelló, les postres en homenatge a la lledonera i a totes les mares, i una de les elaboracions de fleca artesana més 'castellonera', ja que la taronja és protagonista entre els seus ingredients.

  La regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, ha explicat que "la iniciativa és una molt bona forma de promocionar els productes locals i artesans, en un dolç que utilitza un producte tan nostre com la taronja, per açò compta amb tot el suport per part de l'Ajuntament".

  Per la seua banda, el mestre major del Gremi de Forners, José Miró, ha recordat que l'entitat fornera va crear el dolç l'any passat "amb la il·lusió que la ciutat tinguera un dolç dedicat a la seua patrona i a totes les mares" i la veritat és que "va ser un èxit rotund".

  La Flor de Lledó és un suau i delicada pasta fullada amb crema de taronja i llimó confitat que evoca les aromes de flor del taronger que emboliquen la basílica de Lledó, per la qual cosa va agradar molt a la societat castellonenca.

  "Ara l'objectiu és consolidar-ho com a dolç típic de les festes patronals de Castelló per a engrandir les nostres tradicions i la nostra gastronomia", ha detallat Miró, qui ha animat als veïns de Castelló "a gaudir del dolç en família i a regalar-ho a totes les mares en agraïment a dedicació".

  El repartiment en la Fira de la Taronja tindrà lloc a partir de les 10 del matí, quan l'organització lliurarà els dolços en porcions a tots els compradors de la Fira de la Taronja, fins a final d'existències.

  Pujar