4 de desembre de 2020 4/12/20

Castelló realitza més de 67.000 desinfeccions de mobiliari urbà durant l’estat d’alarma

Castelló realitza més de 67.000 desinfeccions de mobiliari urbà durant l’estat d’alarma - (foto 1)

  D’ençà que es va declarar l’estat d’alarma, els serveis municipals de neteja de Castelló han realitzat 67.605 desinfeccions de mobiliari urbà, segons les dades aportades per l’àrea de Neteja i Gestió de Residus . Més el 50% s’han portat a terme en contenidors de residus urbans i recollida selectiva, els quals es netegen tant a l’interior com a l’exterior per a garantir la seguretat d’usuaris i personal de neteja en manipular-los.

  Per a fer més sostenibles aquestes tasques, la concessionària del servei ha incorporat a la flota un vehicle elèctric amb més de 200 litres de capacitat que permet els operaris desplaçar-se sense generar emissions contaminants. Està prevista la incorporació de nous vehicles amb el mateix sistema amb la finalitat de fer més sostenibles aquestes feines.

  «Ara que som conscients de les emissions que genera el trànsit rodat i després una època en que aquestes han baixat considerablement per a les restriccions de moviment, anem a contribuir a tindre cura del medi ambient apostant per vehicles autosuficients», ha apuntat el regidor de Neteja i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia. L’edil ha reconegut també la feina de «tots eixos homes i eixes dones que han eixit cada dia al carrer per mantenir la ciutat neta durant les setmanes més dures d’aquesta crisi sanitària».

  En aquest sentit, i pel que fa a la neteja de carrers, el servei a realitzat vora 1.000 higienitzacions amb una màquina hidronetejadora que conté una solució d’aigua amb hipoclorit. Quasi mig miler més s’han realitzat de manera manual i altres 280 desinfeccions s’han fet amb un mètode mixt.

  Cal destacar que l’Ajuntament de Castelló ha reforçat el personal de neteja durant l’estat d’alarma per a garantir la higienització periòdica dels contenidors. De fet, el consistori va advertir dels riscos sanitaris de deixar la brossa fora del dipòsits, una negligència que també alenteix el treball del personal de neteja i el posa en risc, ja que obliga a recollir manualment les restes que queden fora.

  Pujar