elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló promou la integració social amb pràctiques agroecològiques en l'hort urbà de San Lorenzo

Castelló promou la integració social amb pràctiques agroecològiques en l'hort urbà de San Lorenzo
  • El regidor de Transició Ecològica destaca el projecte agrosocial que congrega a Cocemfe, Ateneu, Creu Roja i Afanias

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha destacat aquest dimarts en una visita a l'hort urbà de San Lorenzo el projecte agrosocial que s'impulsa en el lloc amb l'assistència de l'associació Terra i Dona. Usuaris de diversos col·lectius de la ciutat com Cocemfe, Ateneu, Creu Roja i Afanias realitzen pràctiques agroecològiques en l'hort.

“Aquesta proposta converteix un dels horts urbans com el de San Lorenzo en una proposta per fomentar la integració social a través del coneixement i foment d'hàbits sostenibles en els cultius i la promoció d'una alimentació saludable i de temporada”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, que ha departit amb diferents usuaris i una responsable de l'associació de Terra i Dona.

Els alumnes de Cocemfe, Ateneu, Creu Roja i Afanias participen en diferents tallers d'agricultura ecològica, sobre compostatge, plantes aromàtiques o el sistema de reg, entre altres. També es realitzen col·laboracions amb grups de la Taula de San Lorenzo, com el servei de Jardineria de Càritas i la Fundació Secretariat Gitano.

Aquesta activitat està involucrada en dues iniciatives de la Fundació Global Nature. Una contempla l'observatori de la biodiversitat agrària; i una segona, Fleurs Locals, que consisteix a sembrar llavors locals en l'hort

El projecte té l'objectiu dr reforçar la connexió entre la societat i l'activitat agroecològica, promoure el consum saludable i generar a través de l'hort un espai d'inclusió, propiciant un espai en el qual l'activitat agrícola coexisteix amb activitats de caràcter social, educatives, lúdiques i terapèutiques.

Té un calendari de quatre anys: en el primer planteja una millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a través de l'aprenentatge de l'agricultura ecològica en els seus programes de teràpia ocupacional. Després, la idea s'ampliarà a persones majors per a afavorir un envelliment actiu, i als centres educatius per conscienciar en hàbits saludables amb productes de temporada i de proximitat.

Pujar