elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló presenta l’EDUSI en l'última sessió del projecte europeu de drenatge sostenible d'aigua del Raval Universitari

Castelló presenta l’EDUSI en l'última sessió del projecte europeu de drenatge sostenible d'aigua del Raval Universitari
  • La Regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, destaca la “qualitat de les solucions proposades” per gestionar de forma eficient l'aigua de pluja al barri

MÉS FOTOS
Castelló presenta l’EDUSI en l'última sessió del projecte europeu de drenatge sostenible d'aigua del Raval Universitari - (foto 2)

L'Ajuntament de Castelló ha presentat l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) en l'última sessió del projecte CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage: making it happen at district scale), el qual busca afavorir la transició cap a una gestió més eficient de l'aigua de pluja en el Raval Universitari. Així, durant aquesta tercera sessió, el consistori ha presentat el projecte europeu pel qual l'Ajuntament ha aconseguit 10 milions de fons Feder per rehabilitar espais urbans degradats i impulsar models de transport alternatius, entre altres coses.

Així mateix, en aquesta reunió col·laborativa celebrada al Centre per a la Innovació en Energia i Sostenibilitat (CIES) s'han analitzat les solucions i s'ha definit l'estratègia de transició cap al drenatge sostenible a escala barri i ciutat. Les propostes que s'han valorat han sigut la instal·lació de paviments permeables, àrees de biorretenció, zones d'infiltració i cunetes i cobertes vegetades en punts clau del Raval Universitari, entre altres coses.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha destacat "la qualitat de les solucions proposades" a les quals l'equip ha arribat. D'aquesta manera, també ha agraït la participació del personal de l'administració local, autonòmica i estatal, tècnics, ciutadans, universitats i sector empresarial. "Aquest projecte demostra que tots aquests ens units aconsegueixen bons resultats per a la ciutat", afirma Usó.

Durant la primera reunió, a la fi de setembre, l'equip va diagnosticar els problemes de drenatge d'aigua del Raval. En la segona sessió d'octubre, els assistents van proposar les solucions que afavoririen la transició cap a un drenatge més eficient i sostenible. Aquesta tercera i última reunió ha comptat també amb la presentació de les Estratègies de Desenvolupament Urbà de Castelló i València, les quals podran tenir en compte els resultats del CoSuDS en la posada en marxa d'aquestes.

L'estudi del CoSuDS té com a objectiu principal proporcionar eines que ajuden a les autoritats locals en la presa de decisions quant a sostenibilitat, mitigació de riscos d'inundació i eficiència energètica. Cal destacar que CoSuDS està finançant per la plataforma Climate-KIC, dins del programa Pathfinder, i amb aquesta última sessió, el projecte acabarà al desembre.

Finalment, el projecte ha estat liderat per l'Institut de Recerca d'Enginyeria de l'Aigua i Medi ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV) i han participat l'Ajuntament de Castelló, l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) i la Fundació INNDEA de l'Ajuntament de València.

Pujar