24 de setembre de 2020 24/9/20

Castelló porta a Róterdam el projecte europeu d'integració juvenil Grau Xarxa Oberta

Castelló porta a Róterdam el projecte europeu d'integració juvenil Grau Xarxa Oberta - (foto 1)

  El regidor de Benestar Social i Joventut de l'Ajuntament de Castelló, José Luis López, compartirà en Róterdam amb altres ciutats portuàries de tot el món el programa d'integració de joves immigrants Grau Xarxa Oberta. A més, l'Ajuntament també presentarà la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible, el qual s'ha presentat a la Comissió Europea per a ser cofinançat pel programa FEDER. Aquest pla té l'objectiu d'afavorir la transició a una economia baixa en carboni i promoure la inclusió social, entre altres coses.

  El projecte Grau Xarxa Oberta es va presentar al març de 2016 i va superar el primer tall d'avaluació estratègica de la Comissió Europea. En la segona fase, un grup d'experts va precisar alguns aspectes que havien de ser ampliats en cas de presentar-se a una nova convocatòria, a pesar que les conclusions i l'avaluació van ser molt favorables. Així, l'Ajuntament de Castelló ha optat per reformular el projecte per a presentar-ho en la segona convocatòria de l'UIA (Iniciativa d'Accions Urbanes Innovadores) en el primer semestre del 2017.

  Grau Xarxa Oberta aborda la regeneració urbana del Grau tenint a joves culturalment diversos com a motor d'aquest procés i incorporant criteris de sostenibilitat. El projecte proposa la implicació directa dels joves immigrants i pertanyents a famílies immigrants, juntament amb la resta de col·lectius, en el disseny d'una nova xarxa d'espais de convivència i desenvolupament cultural i professional, així com en la gestió dels seus continguts i actuacions. El Govern municipal manté la seua aposta per aquest projecte i ja ha començat a impulsar algunes de les accions contingudes en el programa.

  El Regidor de Benestar Social i Joventut, José Luis López, portarà aquesta iniciativa a la 15ena Conferència Mundial de Ciutats Portuàries, la qual se celebra en Róterdam (Països Baixos) la setmana vinent. Durant els tres dies de congrés i debats, ciutats portuàries del món sencer compartiran el seu model de gestió i estudiaran noves estratègies innovadores juntament amb especialistes per a modernitzar la seua forma de dirigir els seus ports. En concret, l'Ajuntament presentarà el seu model gestió i intercanviarà coneixements i projectes amb ciutats de tot el món.

  A part de ciutats i autoritats portuàries, també empreses i ciutadans, start-ups i universitats, arquitectes i experts en logística, debatran un model orientat cap a les energies renovables i l'economia circular, tant per a les persones com per al noli, que siga agradable per a viure en un marc urbà en constant adaptació, connectada amb els seus ciutadans.

  Pujar