22 d’octubre de 2020 22/10/20

Castelló obre un servei de menjador i activitats de Nadal per a menors amb risc d’exclusió social

Castelló obre un servei de menjador i activitats de Nadal per a menors amb risc d’exclusió social - (foto 1)
  • La campanya es realitzarà en els col·legis Castalia, Cervantes i Sebastián ElCano, amb un total de 45 xiquets i xiquetes per centre

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social i Dependència, ha llançat una campanya nadalenca de servei de menjador i activitats lúdiques i esportives per a menors, la qual està destinada a pal·liar l'empobriment infantil. El regidor de Benestar Social i Infància, Jose Luis López, ha explicat que el nombre total de menors que es beneficiaran d'aquest recurs és de 135 i l'activitat es realitzarà en tres centres escolars: CEIP Castalia, CEIP Cervantes i CEIP Sebastian Elcano.

Així, aquesta campanya està dirigida a xiquets i xiquetes de 3 a 15 anys, de famílies o unitats de convivència en situació de privació material severa, empadronats a Castelló de la Plana, i que acrediten que no superen en renda per càpita la quantia anual de 5.007,80 euros.

El projecte inclou la realització d'activitats d'oci lúdiques i esportives, i el servei de dinar i berenar. L'edil López ha destacat que aquesta campanya "garantirà, d'un costat, l'alimentació a menors a les famílies que es troben amb grans dificultats de fer front a aquesta necessitat quan romanen tancats els menjadors escolars i, d'un altre costat, promourà l'atenció preventiva bàsica que fomenta hàbits i adquisició d'habilitats com a alternativa d'oci positiva".

L'horari serà d'11:30 a 14:30, amb activitats fins les 13 hores i menjador a partir d'aquesta hora, les tasques variaran diàriament. El Servei es prestarà els vuit dies lectius del període de Nadal, és a dir, del 27 al 30 de desembre de 2016 i del 2 al 5 de gener de 2017. El criteri és prioritàriament econòmic encara que es té present el criteri tècnic per incloure a les famílies. El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha subratllat que aquesta és la primera vegada que l'Ajuntament de Castelló ofereix aquest tipus de servei durant les vacances de Nadal.

Finalment, com es tracta d'un servei destinat a pal·liar l'empobriment infantil dirigit a xiquets i xiquetes de famílies que acrediten precarietat material severa, no s'ha establert preu públic.

Per la seua banda, l'alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta iniciativa i ha recordat que l'Ajuntament "és la institució més propera a la ciutadania i, per açò, des de la Regidoria de Benestar Social estem dirigint tots els nostres esforços i recursos a frenar les situacions d'exclusió social, actuar contra les desigualtats i atendre les necessitats dels quals no poden esperar".

Pujar