21 de setembre de 2020 21/9/20

Castelló manté la seua aposta per difondre els valors del Molí la Font amb visites guiades

Castelló manté la seua aposta per difondre els valors del Molí la Font amb visites guiades - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló, a través de l'àrea de Sostenibilitat Ambiental, renova el seu suport al programa de visites guiades al Molí la Font, un paratge protegit d'elevat valor ambiental, paisatgístic i també social. La regidora Sara Usó ha explicat que les visites guiades “tenen com a objectiu divulgar els seus valors ambientals entre la ciutadania per a ajudar a preservar un espai protegit únic i singular”. Usó s'ha mostrat convençuda que “conèixer un espai natural és la millor manera de respectar-ho”. 

  Les visites guiades es realitzen cada segon dissabte de mes de 10:00 a 14:00 hores i n'hi ha prou amb acudir al Molí la Font a l'inici de la jornada per a participar en aquests recorreguts “en un entorn natural caracteritzat per les seues aigües cristal·lines i singular per la presència de diverses espècies de ratapinyades, algunes d'elles en perill d'extinció, entre altres aspectes ambientals que mereix la pena conèixer”. 

  En els dos últims anys, la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament de Castelló ha anat escometent diverses millores en el paratge del Molí la Font. Entre elles, la retirada d'espècies invasores com diversos exemplars d’eucaliptus que es van substituir per exemplars autòctons, s'ha reforçat la vigilància, s'ha dotat amb nou mobiliari de pic-nic i s'han potenciat les jornades de sensibilització. Una d'aquestes jornades es va centrar precisament en l'impacte que generen aquestes espècies invasores en l'equilibri ambiental de l'entorn. 

  A més de les visites guiades, l'Ajuntament de Castelló també promou activitats escolars al llarg del curs per a acostar el paratge del Molí la Font al públic infantil. La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha reiterat la importància de promoure el seu ús social d'una manera sostenible i compatible amb l'entorn. “Conèixer un espai natural per a apreciar-ho i afavorir el respecte i la protecció dels seus valors”, aquest aquesta és la finalitat amb la qual s'han dissenyat aquestes accions de divulgació, segons ha puntualitzat l'edil Sara Usó. 

   

   

  Pujar