elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló invertirà 16,38 milions d'euros en projectes i millora de serveis en 2023

Castelló invertirà 16,38 milions d'euros en projectes i millora de serveis en 2023
  • L'alcaldessa destaca que la sanejada economia municipal permet a l'Ajuntament continuar impulsant iniciatives de futur per a la ciutat

El pressupost municipal per a aquest any 2023 recull 16,38 milions d'euros en inversions reals, una xifra que suposa un 67,5% més que 2015 i que permetrà culminar projectes com el de la millora de la mobilitat de l'avinguda Lledó o el Centre d'Envelliment Actiu, i iniciar nous com la construcció del Centre de Dia per a persones amb Parkinson, la construcció del col·lector del Barranc del Sol en el barri de Sant Agustí i Sant Marcos, o la remodelació de l'avinguda Ferrandis Salvador, entre altres projectes.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que “l'Ajuntament té ara la seua economia sanejada, per la qual cosa podem continuar encarant inversions de futur per a la ciutat i projectes per a millorar el benestar de la ciutadania”. “Al llarg d'aquest 2023 continuarem contribuint a generar impactes positius tant en la ciutadania com en l'economia local a través de l'obra pública i de projectes ja conclosos, en execució o en licitació”, ha indicat. Marco ha assenyalat que amb les inversions que s'executaran enguany “continuarem transformant la ciutat, millorant el benestar dels veïns i veïnes de Castelló, generant llocs de treball i impulsant actuacions de gran impacte social”.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha destacat la partida de quasi 300.000 euros per a finalitzar la reforma de l'avinguda Lledó. “La nova avinguda és un exemple de transformació cap al Castelló que volem, més sostenible, més accessible, més humà, més verd i més saludable. Un projecte emblemàtic que convertirà a la ciutat en referent d'avantguarda de l'urbanisme de qualitat, basat en criteris de sostenibilitat”, ha apuntat.

El pressupost també recull una partida de 5,9 milions per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions, 2,4 milions per al col·lector del Barranc del Sol en Sant Agustí i Sant Marcos, 672.000 euros per a material tècnic i vehicles del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS), 330.000 euros per al desenvolupament de l’ARRUR Castalia-La Guinea, i 750.000 euros per a la construcció del Centre de Dia per a persones amb Parkinson, entre altres projectes. En total, s'executaran més de mig centenar de projectes amb els 16,38 milions contemplats per a inversions reals aquest 2023.

El primer tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha destacat que “el capítol d'inversions de l’Acord de Fadrell és la constatació de com la institució pot ser motor econòmic i fer que, a més, s'invertisca en instal·lacions completament necessàries, captant fons de diferents administracions, i donant resposta a les necessitats de Castelló”. Garcia ha ressaltat “les infraestructures del pla Edificant, quan estem en la fase final dels col·legis Herrero i Vicent Marçà, i començant les tramitacions del Elcano i el Mestre Canós, i que demostren com hem pogut captar més de 70 milions d'euros , en fer obres prioritàries per a la ciutat, i incloent també el futur Conservatori de Música i Dansa”.

Així mateix, el primer tinent d'alcaldia ha remarcat que “s'inicien les obres del col·lector del barranc del Sol, una llarga reivindicació que dona resposta a les necessitats del barri de Sant Agustí i Sant Marcos; actuem en el Segon Molí, reforçant l'aposta cultural pel Museu de la Ciutat de Castelló democratitzant el patrimoni i obrint-lo a la ciutadania, amb el Refugi, Castell Vell i Vinamargo; fem una inversió molt forta als voltants de l'estació, per a crear aparcaments dissuasius que contempla el Pla General per a facilitar una mobilitat sostenible; i, entre les intervencions prioritàries, està la d'iniciar les obres del Centre de Dia per a persones amb Parkinson per a donar solució a unes instal·lacions actuals completament insuficients, una obra que, a més de ser motor econòmic, dona resposta a la societat, creant una xarxa de proximitat per als malalts i les seues famílies”.

“Des de l’Acord de Fadrell tornem a apostar per un pressupost expansiu per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i adaptar la ciutat al canvi climàtic”, ha destacat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. Així, en Transició Ecològica, ha ressaltat les inversions previstes per a impulsar l'autoconsum energètic compartit amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a la comunitat energètica; i les partides per a millorar els horts urbans o la compra de maquinària agrícola per al sector primari.

En Habitatge, ha destacat el primer cofinançament previst per a impulsar la redacció dels projectes de rehabilitació del Programa Barris; una proposta impulsada pels fons de recuperació de la Unió Europea Next Generation que regeneraran cinc zones residencials de barris vulnerables amb 594 habitatges.

Pujar