elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló incrementarà els controls per a evitar incompliments de les mesures ‘anti-covid’

  • L'alcaldessa demana “prudència i responsabilitat” a la ciutadania després d'haver-se aconseguit una incidència acumulada a la ciutat de 207 positius

L'Ajuntament de Castelló activarà des d'aquest cap de setmana un dispositiu destinat a vigilar el compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 en aquelles zones on puguen donar-se aglomeracions de persones. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que el ritme de contagis continua en augment tal com reflecteixen les dades publicades hui per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que constaten que la incidència acumulada ja ha aconseguit els 207 casos positius a Castelló quan fa una mica més de deu dies la incidència era de 35 casos. “Un augment que, en línia amb la resta de la Comunitat Valenciana, suposa haver multiplicat per sis la incidència acumulada del virus en pocs dies”, ha apuntat.

“Unes dades preocupants pels quals vull reiterar la crida a la responsabilitat ciutadana, perquè és de vital importància que tots i totes complim amb les mesures com el distanciament físic, la higiene de mans i l'ús de la màscara que, encara que haja deixat de ser obligatòria en espais oberts, és de vital importància per a contindre la propagació del virus”, ha indicat Marco.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha participat aquest divendres, per via telemàtica, en la reunió de Coordinació de Seguretat de les Mesures Covid convocada per la Generalitat per a abordar les noves mesures anunciades per a fer front a l'increment de la incidència acumulada. Al seu terme, Donate ha explicat que l'objectiu dels pròxims dies és augmentar els controls policials per a vetlar pel compliment de les mesures ‘anticovid’ i evitar que es donen casos de concentracions de persones en la via pública.

Així, s'ha referit a l'anunci de la modificació del Decret llei del Règim Sancionador perquè els botellons siguen considerats com una falta greu. “La Policia Local, en coordinació amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat, actuarà per a controlar i sancionar els botellons i aglomeracions de persones que no estiguen complint les mesures de prevenció i posen en risc la salut pública”, ha manifestat. A més, també ha anunciat el reforç dels torns en aquells horaris que poden ser més problemàtics o proclius a les altes concentracions de persones.

Pujar