elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló impulsarà una campanya informativa a la societat per a divulgar el bastó roig-blanc

Castelló impulsarà una campanya informativa a la societat per a divulgar el bastó roig-blanc - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló impulsarà una campanya informativa a la societat per a divulgar el bastó roig-blanc - (foto 2)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat aquest matí que l'Ajuntament "impulsarà una campanya informativa a tota la societat de Castelló perquè sàpien el que és el bastó roig-blanc i la realitat humana que hi ha darrere d'ell". Marco ha realitzat aquest anunci en el transcurs de la presentació del bastó roig-blanc que ha tingut lloc en la casa consistorial, un nou recurs de suport destinat a les persones sordocegues (aquelles que combinen les deficiències visual i auditiva) i l'ús de la qual permetrà la visibilizació del col·lectiu i la seua segura mobilitat per la ciutat.

  L'acte també ha comptat amb la presència del regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López; el president de l'Associació de Sordocegs d'Espanya (ASOCIDE), Francisco J. Trigueros Molina; el president del Consell Territorial de l'ONCE Comunitat Valenciana, Enrique Hellín; i la portaveu de Benestar Social de la Diputació, Elena Vicente-Ruiz.

  L'alcaldessa ha ressaltat que "les administracions públiques hem de ser les primeres a donar tot el suport als col·lectius amb més necessitats, com els sordocegues" i com a presidenta de la Comissió de Seguretat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha insistit "en la necessitat de millorar la formació dels policies locals en el tracte amb col·lectius vulnerables".

  Així mateix, ha indicat que les persones sordocegues "són un d'aqueixos col·lectius en els quals cal intensificar l'acció política" i per a açò "necessitem més recursos per a ajudar-los a la inclusió social, un esforç que farem des de l'Ajuntament per a fer tot el que estiga en la nostra mà".

  Les persones sordocegues són aquelles combinen dues deficiències sensorials (visual i auditiva) el que dificulta el seu accés a la informació, a la comunicació i a la mobilitat. A més, afecta de forma greu les habilitats diàries necessàries per a una vida mínimament autònoma, requereix de serveis especialitzats, personal específicament format per a la seua atenció i mètodes especials de comunicació.

  La incorporació d'una franja roja al bastó blanc, habitualment utilitzat per les persones amb ceguesa o discapacitat visual greu, evidencia la presència també d'una discapacitat auditiva en l'usuari. Un distintiu que aporta major seguretat en l'autonomia dels desplaçaments posat que li identifica com una persones amb sordoceguera i, a més, facilita la seua possible comunicació amb la resta de persones, conscients de la seua discapacitat.

  Pujar